Az 5 legjobb lovas romantikus film, melyeket vétek kihagyni
2022-12-09  /  Szerző:   /   Ajánló
A lovak szerelmesei tudják, hogy ezek az csodaszép állatok nem csak házi kedvencek, lelkük van és a hobbilovaglás vagy lóversenyre való felkészítés mellett színt is visznek az életünkbe. Azok a filmek, amelyekben a lovak kiemelten szerepelnek, dinamikusabb történetet adnak. Alábbi bejegyzésünkben öt lovas romantikus filmet gyűjtöttünk össze, amelyek nem feltétlenül a szerelemről szólnak, viszont teljes mértékben a lovakra összpontosít. Szeretet, szerelem és ki ne akarna romantikát még ha csak a filmvásznon? A streamingszolgáltatóknak hála ezt az élményt megtapasztalhatjuk, illetve átélhetjük.
 
Vad Lovak (All The Pretty Horses)
 
A film 2000-ben bemutatott romantikus dráma, amely Cormac McCarthy 1992-es, azonos című regényéből készült. A történet középpontjában két cowboy áll, John Grady Cole (Matt Damon) és Lacey Rawlins (Henry Thomas), akik Texasból Mexikóba mennek munkát keresni. Útjuk során a két cowboy összebarátkozik egy Jimmy Blevins nevű árva fiúval (Lucas Black). John beleszeret Alejandra Villarrealba (Penelope Cruz), a gazdag farmtulajdonos, Hector De La Rocha (Ruben Blades) lányába. Mexikóban John és Lacey bajba kerülnek és az életükért küzdenek.
 
 
Áprilisi Szerelem (April Love)
 
Az 1957-ben bemutatott romantikus zenés dráma George Agnew Chamberlain 1941-es „Phantom Filly” című regényén alapul. A film Nick Conover (Pat Boone) nevű chicagói tinédzser fiúról szól, akit nagynénjéhez, Henrietta Bruce-hoz (Jeanette Nolan) és nagybátyjához, Jed Bruce-hoz (Arthur O'Connell) küldenek Kentuckyba. Nick szülei a fiút azért küldték vidékre, mert engedély nélkül  vezetett autót és balesetet okozott. Amíg vidéken él, ez a városi fiú érdeklődni kezd a lovaglás iránt, és beleszeret a Liz Templeton nevű szomszédjába (Shirley Jones), így nemcsak megkedveli a csodás állatokat de a szerelem is rátalál.
 
Rodeó és Júlia (Rodeo and Juliet)
 
A 2015-ös romantikus, családi, dráma, a Hallmark Channel megrendelésére készült és a Shakespeare-i történetet helyezi modern köntösben, ahol a szerelem mellett a lóverseny és természetesen a lovak is szerepet kapnak. A fiatal nő, Juliet Rogers (Nadine Crocker) és édesanyja, Karen Rogers (Krista Allen) a városból a család küzdelmes vidéki farmjára tart.
A tanyára látogatva Juliet találkozik a lóval, Rodeóval (néhai nagyapja lovával). Monty Anderson (Zeb Halsell) nevű jóképű cowboy tanítja meg a lovaglás titkaira (és később beleszeret).
Mindeközben Karen kapcsolatba kerül a helyi farmerrel (és Monty nagybátyjával), Hugh Andersonnal (Tim Abell), kiderül, hogy 20 évvel korábban már a férfi el is jegyezte.
 
A suttogó (The Horse Whisperer)
 
Az 1998-as amerikai romantikus dráma, amely Nicholas Evans 1995-ös azonos című regénye nyomán került a filmvászonra. A szörnyű lovasbaleset után, amelyben legjobb barátja, Judith (Kate Bosworth) és Judith lova, Gulliver elpusztult, Grace MacLean (Scarlett Johansson) és paripája, Pilgrim egyaránt kihívásokkal teli gyógyulási időszakot él meg. Grace-nek részben amputált lába van, keserű és visszahúzódó, míg Pilgrim sokkos állapotban van és kontrollálhatatlan.
 
Grace anyja, Annie MacLean (Kristin Scott Thomas), hogy segítsen a bajban, felbérel egy jóképű suttogót, Tom Bookert (Robert Redford). Amikor Annie-ban és Tomban érzelmek alakulnak ki egymás iránt, szembe kell nézniük néhány akadállyal, többek között azzal, hogy Annie már férjes asszony, Robert MacLean (Sam Neill) felesége. Tom miután felesége faképnél hagyta magányos és összetört a szíve.
 
A menedék (Windstorm) 
 
Csodálatos német kalandfilm a lázadó lány és a  fenséges fekete mén különleges kapcsolatáról. Hogy büntetésben legyen és megváltozzon az iskolai meggondolatlan cselekedeteiért, Mikát a nagymamája farmjára küldik. Ott kiszabadít egy veszélyes vadlovat, aki évekig a saját istállójába volt bezárva. Egy kedves idegen segítségével Mika megtanul kommunikálni azzal a lóval, aki felengedi a hátára. A két rokon lélek együtt megmutatja a világnak, hogy bármi lehetséges, ha hallgatunk a szívünkre és próbálunk bátrak lenni.
 
Következtetés
 
A lovak varázslatos állatok, tele szenvedéllyel és érzelmekkel, felejthetetlen karaktereket alkotnak. Sokan azt gondolják, hogy lóverseny valók, azonban ennél sokkal többet érnek. Aki szereti a romantikát, élvezni fogja a filmek varázsát.