Hogyan felejts el valakit, aki visszautasított?
2021-04-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Legalább egyszer már mindenki átélte. Megtetszett valaki, tökéletes volt, minden gondolatod körülötte forgott. Aztán a családod és ismerőseid bátorítására közeledni próbáltál hozzá, mire ő sajnos közölte Veled, hogy az érdeklődés nem kölcsönös, Te pedig ott álltál letaglózva.

Egy visszautasítás hatással lehet az életedre még akár hónapokon át. Nem könnyű egy olyan embert elfelejteni, aki felé erőteljesebb érzelmeket tápláltál, még ha egyetlen randitok sem volt. De nem lehet örökké a múltban élni, a visszautasításokból tanulni kell, és bizakodni a jövőben.

Hogyan felejthetsz el valakit, aki visszautasított? A következő tippek segíthetnek!

Támaszkodj a barátaidra és a családodra!

Nincs jobb módja annak, hogy betölts egy ürességtől kongó űrt az életedben, mint körülvenni magadat olyan emberekkel, akiket szeretsz, és akik törődnek Veled. Ők régóta ismernek, mindent tudnak rólad, és ott lesznek mindig, amikor szükséged van rájuk. A fájdalom nagy része abból a félelemből fakad, hogy sosem leszel képes párkapcsolatot kialakítani. Ezért is engedd meg, hogy a közeli ismerőseid bebizonyítsák, hogy nincs Veled semmi baj, és visszaadják a hited, hogy továbbléphess.

Sportolj!

Hosszan sorolhatnánk, hogy miért is kellene még ma elkezdened mozogni, ha eddig nem tetted, de a sport még a felejtésben is segít. Egyrészt képes leszel kiadni magadból a dühöt, elkeseredettséget és szomorúságot, helyette felpörget és javítja a kedélyállapotodat. Arról már nem is beszélve, hogy milyen büszke leszel magadra az elvégzett gyakorlatok és a kitartásod után, amely pozitívan hat ki az önbizalmadra is.

Ezt is olvasd el! - Zavar, hogy mit gondolnak rólad mások? 5 tipp, hogyan kezeld a helyén ezeket a véleményeket

Meditálj!

Számtalan meditációs gyakorlatot kipróbálhatsz, de a lényege mindegyiknek az, hogy koncentrálj a pillanatra. Részt vehetsz közös, akár online meditációkon, ahol segítenek az összpontosításban. A meditáció során odafigyelhetsz a benned felmerülő összes gondolatra és érzelemre. A rosszakat vagy károsakat sem kell elfojtanod magadban, inkább hagyd, hogy a maguk természetesen módján feloldódjanak benned. Egy-egy ilyen gyakorlat segít túllépni a félelmeiden, és megtanít értékelni a jelent, illetve a körülötted lévő lehetőségeket.

Mozdulj ki!

Legtöbbünk a számítógép előtt tölti a nap nagy részét a munkahelyén, ezért különösen fontos, hogy néha kimozduljunk a szabad levegőre. Egy gyors séta, vagy akár egy nagyobb kirándulás kitisztítja a gondolataidat és energiával tölt fel. A természet ilyenkor emlékeztet rá, hogy a világ sokkal nagyobb, mint amit a képernyődön vagy a közösségi oldalaidon érzékelsz belőle.

Kapcsold ki a közösségi médiát!

Hidd el, nem maradsz le semmi fontosról, ha néhány napig nem lépsz fel egyik közösségi oldalra sem. Különösen akkor tehet jót egy ilyen szünet, ha a kiszemelted is az ismerőseid között van, így legalább ott sem kell azzal szembesülnöd, hogy mit posztol magáról, ezzel újra és újra felidézve a visszautasítást és a rossz emlékeket.

Térj vissza a hobbijaidhoz!

Ha úgy érzed, hogy túl sok a szabadidőd, akkor keress valami olyan elfoglaltságot, amiben kedved leled. Ha régóta űzöl valamilyen hobbit, de mostanában hanyagoltad, akkor most itt az idő, hogy újra elővedd. Ettől egyrészt hasznosnak fogod érezni magad, önbizalommal tölt el az alkotás öröme és sikere, és nem mellesleg a legjobb figyelemelterelő módszer is egyben.

Fordulj szakemberhez!

Egy visszautasítás során nem maga a történés az, ami a legnagyobb negatív hatással van az életünkre, hanem sokkal inkább a mellé társított tévképzeteink. Ha valaki kosarat kap, hajlamos önmagában keresni a hibát, ez pedig önértékelési zavarokhoz vezethet. Egy szakember segíthet feltérképezni a negatív viselkedési mintáidat, és az okokat, így közelebb kerülhetsz a problémáid megoldásához.

Randizz!

Ez az utolsó tippünk itt a sorban. Amikor már úgy érzed, hogy túl vagy a történteken, akkor legyél újra nyitott a kínálkozó lehetőségekre. Talán még azt gondolod, hogy képtelen leszel érzelmeket táplálni valaki más iránt, de hidd el, amint belép valaki az életedbe, akkor már eszedbe se fog jutni a múlt, és talán még örülni is fogsz, hogy akkor ott az nem jött össze.

A visszautasítás talán az egyik legfájdalmasabb érzés, amivel szembe kell néznünk időnként életünk során. Gyakran magunkat hibáztatjuk, mert nem vagyunk elég jók, de ez nem igaz. Mindenkit vár valaki valahol, csak meg kell találni a megfelelő embert. Ehhez viszont kell némi kitartás és persze hit. Sosem szabad elcsüggedned és feladnod, inkább fogadd meg a fenti tippeket, és hozd magad újra formába. A saját boldogságodért mindenképpen megéri!