Sztármamik, akik negyven felett is vállalnak gyermeket
2021-03-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egyre több sztármami vállalja, hogy negyven fölött is gyermeket szül. Csütörtökön Horváth Éva (42) jelentette be a Story magazinban, hogy második kisbabáját várja, a műsorvezető már azt is tudja, ismét kisfia születik.

„Íme, az örömhír, amit már nagyon nehéz volt magamban tartani: bővül a családunk, Kristóf is már nagyon várja a testvére érkezését” – írta az Instagram-oldalán Horváth Éva.

Úgy tűnik, ez egyre gyakoribb jelenség. Nemrégiben Gryllus Dorka adott életet szintén második kisfiának, 47 évesen.

„Áron egy ajándék, mindenki odáig van érte, nagyon nyugodt baba, de én is nyugodtabb, tapasztaltabb vagyok már” – mesélt a késői anyaság élményéről nemrégiben a Blikknek.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dorka Gryllus (@dorkagryllus) által megosztott bejegyzés


Fehér Anna tíz éve, 53 évesen adott életet a kisfiának, László Barnabásnak.

"Nyugodtabb, magabiztosabb vagyok, ráadásul az, hogy ilyen kicsi fiam van, fiatalon tart, hisz mellette soha nincs megállás” – nyilatkozta korábban a színésznő. Szabó Győző (50) párja, Rezes Judit 42 évesen hozta világra második kisfiát, Gáspárt, Farkasházi Réka és Szinetár Dóra pedig mindketten 41 évesen lettek háromszoros édesanyák. Liptai Claudia és Lilu 43 évesen szülték második babájukat, de Palya Bea is betöltötte már a 40-et, amikor életet adott második kislányának.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Szinetár Dóra Official (@szinetardora) által megosztott bejegyzés

 
A szakértő szerint az utóbbi időben kifejezetten kitolódott a gyerekvállalás.

„Az utóbbi években jellemzően két tábor van, a harminc alatt babát vállalók, a másik a negyven fölött szülők. A kettő között inkább a karrierépítés van fókuszban. Azt azért nem árt tudni, hogy negyven fölött már jóval nehezebb a teherbeesés és a terhesség során kialakuló komplikációk, kromoszóma-rendellenességek és korai vetélések esélye is sokkal nagyobb. Ezért mindenképp ajánlott egy bővebb genetikai tanácsadás a kismamáknak" – tudta meg a Blikk dr. Imre Rubentől, az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum szülész-nőgyógyászától.

Forrás: Blikk