Randiszabályok hölgyeknek – Te betartod őket?
2021-03-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az elmúlt években sokat változott a társkeresés világa, így átalakultak a játékszabályok is. Természetesen ez utóbbiak célja nem a nők korlátozása, sokkal inkább a támogatása kell legyen. Az igazi boldogság eléréséhez elengedhetetlenül fontos, hogy Te is előre lefektesd a saját szabályaidat, mielőtt belefognál az ismerkedésbe.

A következő 6 dolgot érdemes betartanod!

1. Tudd, hogy mit nem akarsz!

Szedd össze azokat a tulajdonságokat, és jellemzőket, amelyek számodra szóba sem jöhetnek egy potenciális partnernél. Például zavar, ha dohányzik? Ha Veled ellentétes vallási / politikai / erkölcsi nézetei vannak? Ha nem szeretne gyereket? Ha igen, akkor írd össze ezeket. Fontos azonban, hogy ne vidd a listát túlzásba, mert esetleg olyan szinten leszűkíted a lehetőségeidet, hogy esélyed sem lesz rátalálni a nagy Ő-re.

2. Maradj nyitott!

Ez a szabály annyit tesz, hogy bárhonnan és bármilyen formában is érkezzen a szerelem (pl. online társkereső, munkahely, közös edzés, stb.), ne térj ki előle. Ahelyett, hogy arra koncentrálnál, milyennek kellene lennie a partnerednek, figyelj arra, hogy milyen érzéseket ébreszt benned a társasága. Mindig jól szórakoztok együtt? Csak úgy elrepülnek az órák, amikor együtt vagytok? Bármiről tudtok beszélgetni, és olyan mintha már ezer éve ismernétek egymást? Hidd el, ezek az igazán fontos dolgok, és nem az, hogy milyen ruhát visel, vagy hol dolgozik. Ezért, a legjobb, amit tehetsz, ha törekszel minél jobban megismerni a partnered, ahelyett, hogy megpróbálnád beleerőltetni egy általad meghatározott keretbe.

3. Inkább a tettekre figyelj, ne a szavakra!

Könnyű az ismerkedés elején elmerülni a kedves közhelyek és az édes, de üres ígéretek rózsaszín felhőjében. De bármennyire is jó hallani vagy olvasni egy-egy ilyen üzenetet, sokkal fontosabb, hogy a szavakat milyen tettek követik. Nem csak azért, hogy megtudd, mennyire hihetsz a másiknak, de a cselekedetei azt is megmutatják, hogy mennyire vagy fontos számára. Ha valaki sorozatban lemondja az előre megbeszélt randevúitokat, akkor túl sok jóra tőle később sem számíthatsz, függetlenül attól, hogy mit mondott korábban.

Ezt is olvasd el! - Az életkor szabály – Te hiszel benne?

4. Ne játssz!

Felejtsd el a „3 napot várok a randi után”, vagy „addig nem írok neki, amíg ő nem kezdeményez”, hozzáállást. Amikor egy ilyen játékba bonyolódsz, akkor csak azt éred el, hogy talán örökre elveszíted, mert sohasem tudja meg tőled, hogy mit is érzel iránta valójában. Persze egy szinte idegen előtt nem egyszerű érzelmekről beszélni, de ha biztonságban érzed magad a társaságában, akkor miért ne nyílhatnál meg? Ha viszont épp ellenkezőleg, inkább menekülnél előle, akkor időben ismerd fel a piros zászlót, és játék helyett inkább nézz másik potenciális partner után.

5. Mindig legyél türelmes!

Bármennyire is fejest ugornál azonnal egy második randiba, ha jól sikerült az első, ez nem mindig lehetséges. Mindenki életében előfordulhatnak akadályok és nehézségek, vagy egyszerűen csak nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretné. Ezért, ha egy szuper randi után napokig nem hallasz a partnered felől, akkor még ne add fel a reményt. Adj időt neki, vagy ne várj rá, inkább hívd fel Te!

6. Néha nem baj, ha szünetet tartasz.

Amikor úgy érzed, hogy nem jön össze semmi, és már nincs kedved egy újabb randihoz, akkor állj le. Maradj távol a társkereséstől, ne válaszolj üzenetekre, és foglald le a figyelmed valami mással. Próbálj visszatalálni önmagadhoz, és az eredeti céljaidhoz, ne görcsölj és ne erőltesd, ami nem működik.

Ha a saját szabályaidról van szó, akkor mindig legyél őszinte magadhoz és a vágyaidhoz. Válaszd ki a fenti hat tanácsból azokat, amelyeket a leginkább igaznak érzel az életedben, a többit felejtsd el. Csak a boldogságod számít, semmi más!