Pszichológus kezeli Dárdai Blankát
2023-09-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Fontosnak tartja, hogy mentálisan rendben legyen, ezért jár terápiára.

A mentális egészség ugyanolyan fontos, mint a fizikai, ám mégis kevesen fordulnak lelki problémákkal szakemberhez. Pedig mindennapi dolgok, mint egy se veled, se nélküled típusú szerelem vagy egy szakítás, esetleg a hirtelen jött siker mind olyan élethelyzetek, amelyek sok és mély sebet ejthetnek. Ám a jelek szerint Dárdai Blanka tudja a megoldást arra, hogy lelkileg egészséges maradjon.

Az énekesnő a közösségi oldalán osztotta meg, hogy ha pszichológus segítségét kéri az életében történő események feldolgozásához, az segít neki.

Többször jártam már az évek alatt. Szeretek mélyre ásni és nem a felszínen lubickolni

– árulta el L.L. Junior volt barátnője, akinek az elmúlt időszakban kijutott a „jóból”.

A rappernek köszönhetően olyan emberek célpontjává is vált, akiket a zenéje nem érdekelt, ráadásul a két sztár szerelmi élete sem volt mindig békés és kiegyensúlyozott.

„Ebben az egy évben tíz évet öregedtem/értem. És azért ezt a szót használom, mert voltak benne meredekebb részek is. Teljesen igaz, hogy viharos a kapcsolatunk. Az ő szerelme ilyen” – írta még június elején a közösségi oldalára Dárdai Blanka, arra utalva, hogy a sok boldog pillanat mellett nem volt mindig harmonikus a kapcsolatuk.

Szóval volt és van mit feldolgozni, s talán ezekkel kapcsolatban kért tanácsot az énekesnő a szakembertől.

– Bár minden ember foglalkozna saját magával, a traumáival, a lelkével – önmagába fektetve az energiáit –, sokkal több boldog és igaz ember élne. Felszabadító folyamat – magyarázta döntését az énekesnő, aki szerint azonban alaposan fel kell mérni, kinek nyílunk meg.

– Szerintem fontos, hogy számunkra megfelelő szakembert találjunk, de ezen kívül sok-sok terápia tud még pluszban segíteni abban, hogy közelebb kerüljünk magunkhoz. A lelki magány, a szükséges, úgymond jófajta felismerés, ez mind összetevője az önértékelésnek – jelentette ki Dárdai, aki korábban a Reggeliben beszélt arról, hogy sokan talán azért nem fordulnak szakemberhez, mert megbélyegzik őket.

Nagyon rossz, hogy ez tabuként van kezelve, ilyenkor azt hiszik az emberek, hogy valami gond van, de szerintem nagyon jó olyan emberrel beszélgetni, aki nem a legjobb barátnőd, az anyukád vagy a hozzátartozód

– nyilatkozta akkor az énekesnő, aki rendszeresen jár pszichológushoz, ilyen módon is fenntartva a lelki egészségét.

Egy megkérdezett szakember szerint egyre több fiatal fordul pszichológushoz, hogy annak segítségével navigáljanak az életükben felmerülő problémák között.

– A fiatalok már nem csak akkor jönnek, ha megtörnek, hanem próbálják megelőzésre használni ezt a lehetőséget. Emellett egyre erőteljesebb önmaguk megismerésének az igénye is – árulta el dr. Csehák Hajnalka pszichológus, aki hozzátette: a hírességek által megosztott tapasztalatok sokat segítenek abban, hogy ne legyen ciki szakemberhez fordulni.