Pataki Zita megható vallomást tett a gyermekvállalásról
2022-01-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Pataki Zita és férje hosszas küzdelem után mondott le a közös gyermekről. A pár kilenc sikertelen lombikprogram után először az örökbefogadást vették számításba, végül azonban úgy döntöttek, hogy gyermek nélkül élik tovább életüket. A tévés Kadarkai Endrének mesélt a Klubrádió Világtalálkozó című műsorában.Eme nehéz döntés a legtöbb kapcsolatot zátonyra futtatja, az ő házasságukban azonban épp az ellenkezője történt: csak még közelebb kerültek egymáshoz, és igyekezték minél inkább támogatni egymást.

Zita a Klubrádióban mesélt tabuk nélkül az időszakról. Az időjós elmondta, hogy a nehéz időszak ellenére úgy érzi, nem érez semmiféle haragot, irigységet ismerősei iránt azért, hogy nekik sikerült a gyermekáldás. Elmondta, a mai napig nagyon szereti a gyermekeket, és ugyanakkora örömöt érez, ha egy ismerősének gyereke születik.

Zita azt is elárulta, hogy férjével terápiás célzattal Vietnámba utaztak el, csupán a kaland előtt két nappal vették meg a repülőjegyet. Az ázsiai országban 3 hetet töltöttek, mindössze egy darab hátizsákot vittek magukkal.

Elmondta, hogy az, hogy rengeteg gyerek veszi körül, valamint az, hogy tanított is hozzájárult ahhoz, hogy könnyebben elfogadta a helyzetét. Emellett pedig segítette az élethez való szeretete és az a fajta alázata, hogy úgy áll hozzá, hogy az, hogy gyermeke nem született annak oka van.

„Mi van, hogy ha én halok meg a műtőasztalon? Mi van, hogy ha nagyon beteg? Nekem az sokkal nagyobb tragédia lett volna” – mondta a műsorban Zita.

"Nagyon nehéz volt elengednem az anyai és a fajfenntartási ösztönt"– hozzátette.

Zita szerint mindezt azért lehet elengedni, mert elmondása szerint mázli, hogy nem 30 évesen kezdett el lombikozni, hanem már 38 éves volt és 45 éves korára "letudta tenni a lantot". Beszélt továbbá arról is, hogy ennyi idősen már úgy érzi, most kell igazán önmagáért élnie, ha már egy gyerekért nem tud.

Zita az endometriózis betegségével kapcsolatban is megszólalt. Elmondása szerint egész életében úgy állt hozzá az összes párjához, hogy ő akár a gyermeke apja is lehetne, épp ezért sosem védekezett. A sors azonban mégis úgy hozta, hogy nem eshet teherbe. Miután a betegségére fény derült elment egy volt pszichológus tanárához, aki azt mondta neki „Ugye, tudod, Zita, mit mondott Freud? Néha egy szivar is csak egy szivar”.

A teljes adást itt nézheted meg:Forrás: Blikk