Mivel dobd fel párkapcsolatod? 10 tipp!
2022-01-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem A lángoló érzelem az idő múltával lecsendesül, s helyébe lép a megszokás. Ilyenkor gyakori, hogy valamelyik fél - vagy mindkettő - valami érdekesebbre vágyik. A legjobb, ha nem kifelé kacsintgattok, hanem inkább arra törekedtek, hogy újra felélesszétek a köztetek lévő szerelmet!

Íme 10 tipp, hogy ne legyen többé monoton a kapcsolatotok:

1. Dícsérd - idézd fel a kedvesed olyan tulajdonságait, amelyekért beleszerettél! Keress olyan vonásokat, amelyeket most is nagyon becsülsz benne, amelyek még mindig szeretetreméltóvá teszik.

2. Varázsolj ünnepélyes alkalmakat - néha sokkal bensőségesebb lehet egy otthon, együtt elköltött vacsora, mint ha étterembe mennétek. Együtt is főzhettek, de megrendezhetitek a házi vacsoracsatátokat is - kié lesz a jobb? Tipp: A vacsorát szexi fehérneműben szolgáld fel.

3. Mondd neki, hogy „Szeretlek” - sokan úgy gondolják, hogy ez a szó elcsépelt, ha sokszor használják. Gondolj vissza, hogy hányszor mondtad a kapcsolat elején. Na és most? Persze erőltetni nem kell, csak ha tényleg úgy is érzed.

4. Újulj meg - egy kapcsolat elején jó esetben mindkét fél törekszik arra, hogy a legjobb formáját mutassa a másiknak. Egy idő után azonban a megfelelni vágyás háttérbe szorul, és már nem figyelünk oda annyira a külsőnkre. Vágass új frizurát vagy szerezz be egy dögös ruhát, és csavard el párod fejét úgy, mint régen.

5. Egymás tisztelete - ha a kedvesedet elkezdi valami érdekelni, amit te nem tartasz olyan fontosnak, próbáld őt megérteni! Ha panaszkodik valami miatt, ne intézd el egy legyintéssel, mert legközelebb már nem hozzád fog fordulni megértésért...

6. Fejezd ki a szereteted - elég egy simogatás, amikor elhalad melletted, néha apró kedvességek: a kedvenc csokija, egy szál virág, stb. Gondolj arra, hogy mit tennél a kapcsolat elején, ha meg szeretnéd szerezni őt!

7. Közös hobbi, közös szenvedély - akik szívesen sportolnak vagy kirándulnak egymás társaságában, sokkal szívesebben töltik együtt a szabadidejüket, mint akiknek nincs ilyen közös érdeklődési körük. Társadat még jobban megismerheted a közös játék, szórakozás során!

8. Engedd néha szabadon - minden embernek kell néha egy kis magány és a párján kívül mások társasága is. Akit túl rövid pórázon tartasz, az előbb-utóbb menekülni próbál. Adj lehetőséget neki arra, hogy külön élményeket szerezzen, s ha akarja, később úgyis megosztja veled!

9. Hallgass figyelmesen - mindenkinek szüksége van arra, hogy néha kibeszélje magából a gondokat vagy az aktuális örömét. Ha ilyenkor unott arckifejezéssel hallgatod, vagy nem figyelsz rá, hamar elmegy a kedve a meséléstől. Erre nagyon figyelj oda!

10. Dicsérd meg mások előtt - magadban tudod, hogy mi mindent szeretsz a párodban. A szóbeli megerősítés sokat segít! Gondolj csak bele: te is szívesen hallgatod, ha megdicsérnek valamiért! Neki is jól fog esni, hogy milyen fantasztikus!