Most már örökké egyedül maradok? – 5 dolog, amin változtatnod kellene!
2021-05-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Egy újabb családi ünnep vagy baráti összejövetel. Te pedig megint egyedül érkezel.

„Mikor hagysz már fel a szingli életmóddal, és találsz végre egy rendes embert magad mellé?” „Mi történt a legutóbbi barátnőddel?” „Miért nem próbálod ki valamelyik társkeresőt, ma már mindenki azokat használja?”

Ismerős kérdések? Hányszor kaptad már meg őket, és ehhez hasonlókat?

Mind jártunk már ebben a cipőben, így átérezzük, ha frusztrált vagy, és nincs kedved újra és újra magyarázkodni. Nyilván még nem találtad meg azt, akit igazán keresel, vagy az időzítés nem volt jó, vagy rosszul választottal, számtalan oka lehet annak, hogy miért vagy még egyedülálló, ha közben párkapcsolatra vágysz.

Néhány fontos tényezőre azonban csak kevesen gondolnak a hosszas, sikertelen keresgélés során. Fel kell ismerned ugyanis, hogy ha mást szeretnél, mint eddig, akkor bizony Neked is változtatnod kell. Ebben az 5 dologban mindenképp!

1. Túl magasra tetted a lécet.

Könnyen előfordulhat, hogy olyan (sokszor irreális) elvárások elé állítod az ígéretes jelölteket, hogy annak már képtelenség megfelelni. Fontos, hogy tudd, mit szeretnél, és mit vársz el egy párkapcsolattól, ugyanakkor azt is figyelembe kell venned, hogy nincs tökéletes ember, és az álmaidban élő, ideális párkapcsolat képe talán csak ábránd marad, ha nem engedsz egy kicsit néhány dologban.

2. Minden új jelöltet az exedhez hasonlítasz.

Ez alapvetően két esetben szokott előfordulni: amikor úgy próbálsz új kapcsolatot kialakítani, hogy még nem vagy igazán túl a volt párodon, és a múlt történésein, illetve amikor az elszenvedett korábbi sérelmeket és fájdalmat nem szeretnéd újra átélni, ezért minden jelölt személyiségét és viselkedését elemezgeted a múlt tükrében.

3. Bizalmatlan vagy másokkal szemben.

Tökélyre fejlesztetted a belső vészjelző készüléked, és szigorú górcső alá veszel minden piros zászlóra utaló mozzanatot. Sajnos ezzel többet ártasz magadnak, mint amennyit nyersz. Ha a múlt keserű tapasztalatai nyomán bizalmatlanná váltál, akkor először ezt a lelki problémát kell legyőznöd. Bizalom nélkül ugyanis nem létezhetnek emberi kapcsolatok, szerelem pedig végképp nem.

Ezt is olvasd el! - Online randizás? Csak pozitívan!

4. Inkább mások véleményére hallgatsz a saját belső hangod ellenében.

Nagyon nehéz lesz úgy rátalálnod a megfelelő párra, ha sosem követed a saját szíved szavát. Ne engedd, hogy mindig mások mondják meg, mit is kellene tenned, kivel kellene lenned, és milyen döntéseket kellene meghoznod. Egy párkapcsolathoz felnőtt emberré kell válnod, aki képes maga elhatározni, és véghez vinni mindazt, amit célul tűz ki maga elé.

5. Túlságosan elfoglalt vagy, hogy randizz.

Amikor szeretnél valamit, arra időt kell szánnod. Ha felesleges, és ráadásul stresszes időpocsékolásként tekintesz az ismerkedésre, akkor nem is számíthatsz rá, hogy a szerelem bekopogtasson az ajtódon. Változnod kell, és változtatnod a nézőpontodon, mert csak így érhetsz a célba.