A balerina cipő biztonságos az egészségre? Kényelmes cipők nőknek és lányoknak
2021-05-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Ajánló

A balerina cipő egyike azon női cipőknek, amelyek lehetővé teszik a nők számára, hogy elfelejtsék a magassarkú cipők által okozott kényelmetlenséget, anélkül, hogy feladnák a nőiességüket. A balerina cipők ma már nélkülözhetetlen darabjai lettek a legtöbb nő tavaszi és nyári cipőkollekciójának. A klasszikus fekete balerina cipők nagyon alkalmasak irodai viselethez, állásinterjúra, de még alkalmi eseményeken is megállják a helyüket. A kérdés az, hogy a balerina cipők biztonságosak az egészségre? És milyen összeállításokkal mutat jól ez a fajta női cipő? Mutatjuk a válaszokat!


Egy kis balerina cipő történelem

A balerina cipők nagyon népszerűek a fiatalabb és az idősebb nők körében is, hiszen, szinte minden ruhához tökéletesen passzolnak, legyen szó farmerről, mini vagy maxi szoknyáról vagy éppen egy lazább, nyári lenvászonnadrágról vagy rövidnadrágról. Már a 16. században is nagy népszerűségnek örvendtek ezek a cipők. Meglepő módon, nem csak a nők imádták, de a férfiak is odáig voltak érte. Majd úgy tűnt, hogy a balerina cipők leáldoznak, hiszen a 17. és a 18. században színre léptek a magassarkú cipők, amely cipők meghódították a női szíveket. A 19. században, aztán ismét teret hódítottak a laposabb sarokkal ellátott lábbelik, és a balerina cipők ismét színre léptek. Persze nem olyan stílusban, mint manapság, hiszen a trendek folyamatosan alakulnak, változnak.

Miért is olyan népszerűek a balerina cipők a nők körében?

A balerina cipők kényelmesek, stílusosak és nem okoznak a láb számára kellemetlenséget, mint ahogyan sok esetben a magassarkú cipők. Az elfoglalt, sokat gyalogló, sétáló nők kedvenc lábbelije, hiszen nem szorítja a lábfejet, nem fájdul meg benne a láb, még estére sem. A gumiból készült talp a masszívabb terepeken történő sétát is lehetővé teszi. Nagyon sokféle kivitelben, stílusban és színben kaphatók és olyan egyedi darabok is készülnek, amelyekkel kifejezhetjük a személyiségünket.A balerina cipők nem károsak az egészségre?

A mendemondákkal ellentétben elmondható, hogy a balerina cipők nincsenek negatív hatással az egészségre. Több ok miatt sem. A legtöbb balerina cipő párnázott talprésszel rendelkezik, ami extra kényelmet biztosít. Egy ilyen cipőben kényelmesen fekszik a talp, anélkül, hogy bárhol szorítaná, törné a lábfejet, a lábujjakat. A jobb ütéselnyelés érdekében ezek a cipők gumitalppal ellátottak. A balerina cipők olyan pozícióban tartják a lábfejet, amely enyhíti a talpíven kialakult fájdalmat. A hegyes orrú balerina cipők mellett megjelentek a lekerekített orrú balerina cipők, amelyek szintén a láb maximális kényelmét szolgálják. Vannak olyan balerina cipők is a kínálatban, amelyek jó tapadást biztosítanak, azaz csökkentik a csúszás esélyét és nagyon jó a légáteresztő képességük, így a legnagyobb melegben sem izzad benne a láb.

Hogyan viseljük a balerina cipőt?

A semleges színű balerina cipők feldobják az alkalmi outfittet, de például még esküvőn is hordhatunk balerina cipőt és ilyenkor a semleges szín lehet fehér vagy valamilyen kellemes bézs szín. Nyáron, amikor szívesebben öltözünk élénk színű ruhákba, akkor a balerina cipőkollekciókból is előkerülhetnek a színes darabok, mint a kék, a sárga vagy éppen a pink.

Egy szetthez akár kétféle cipőt is felvehetünk. Ha a munkába egy slim farmert és egy fehér inget választottunk reggel, akkor ehhez húzzunk egy bézs színű balerina cipőt. Övet is köthetünk az ingre. Este pedig, amikor már nincs idő hazamenni, átöltözni, csak vegyük le az övet és váltsunk egy merészebb színű és stílusú – narancsszínű, égkék, az orrán csattal ellátott – balerina cipőre, ami a táskánkba is könnyedén belefér. A mintás balerina cipők is nagyon népszerűek. Ha ilyet választunk, akkor a ruházatunk legyen egyszerű, semleges.

A nyári szezonban a gyerekeknek is szükségük van jól szellőző, kényelmes lábbelire, nem csak a felnőtteknek vannak ilyen jellegű igényeik. A gyerekcipők esetében különösen nagyon lényeges, hogy a gyermek életkorát és a láb anatómiáját, pontos méretét is figyelembe vegyük. Szerencsére, nagyon sok márkás cipő közül is válogathatunk, amelyek a minőségre nyújtanak garanciát.