Online randizás? Csak pozitívan!
2021-03-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Talán nincs is olyan ember, akinek ne lenne legalább egy pesszimista vagy olyan ismerőse, aki büszkén felvállalja, hogy ő reálisan tekint a világra, és az bizony nem mindig csodás hely. Nincs velük semmi baj, ezekhez az emberekhez hozzátartozik a negatív hozzáállás, így fogadjuk el őket.

Ez a cikk viszont nem nekik szól.

Ezek az emberek ugyanis az online társkereső oldalakon is negatívak kell, hogy maradjanak, hiszen olyan társ illik melléjük, aki elfogadja pesszimizmusukat. Nekünk többieknek, akik nem szeretnénk ily módon meghatározni magunkat, jó ötlet lehet leellenőrizni az online társkereső oldalon található bemutatkozásunkat, hogy mennyire negatív kicsengésű. Hogy miért? Meglepődnél, ha tudnád, hogy milyen gyakran értékelnek egy-egy mondatot pesszimistának mások, még, ha Te nem is annak szántad. Ezáltal pedig ahelyett, hogy bevonzanád életed szerelmét, inkább eltaszítod magadtól.

Készen állsz egy ellenőrzésre? Erre a két dologra kell odafigyelned az online bemutatkozó oldaladon:

1. Koncentrálj arra, hogy mit szeretnél, és ne arra, hogy mit nem!

Gyakran előfordul, hogy amikor arról kell mesélned, milyen partnert képzelsz el magad mellé, akkor azt kezded el sorolni elsőként, hogy milyen ne legyen. Lehet, hogy épp most léptél ki egy kudarcba fulladt kapcsolatból, amelyhez még csak hasonlót sem szeretnél a jövőben újra, így ez rányomja a bélyegét a hangulatodra is. De ezzel a sok tagadással inkább csak elriasztod majd a potenciális jelölteket.

Ha például olyat írsz ki, hogy „Elég volt a drámákból…”, az eléggé hisztisnek hangzik, olyannak, aki túlreagálja a dolgokat. Így, ha Te egy harmonikus kapcsolatot keresel, mindenféle nagy konfliktusok nélkül, akkor egy ilyen üzenet nem fog célba érni a megfelelő embernél. Ehelyett inkább ezt írd ki: „Én egy jókedélyű, optimista ember vagyok, aki ugyanezt keresi leendő párjában.”

Szerencsére ezt a fajta negatív kicsengést viszonylag könnyű beazonosítani és javítani. Olvasd végig a bemutatkozásodat, keresd benne azokat a pontokat, amelyekben arról mesélsz, hogy mit nem szeretnél, és fogalmazd át őket arra, hogy mi az, amire igazán vágysz.

Ezt is olvasd el! - Hogyan ne próbálj jobb benyomást kelteni a randipartneredben?

2. A randizás nem mindig könnyű, de ne erről szóljon a bemutatkozásod!

Mindannyian tudjuk, hogy az ismerkedés és a randizás komplikált dolog. Sok esetben egyenesen frusztráló, sőt stresszes. Ezeknek a gondolatoknak akkor sincs helyük a bemutatkozásodban. Ezzel ugyanis megint negatív kisugárzást érsz el, ami elijeszthet másokat.

Olyan dolgokról pláne ne mesélj, hogy eleged van az egész online társkeresésből, mert sosem volt eddig szerencséd, és nincs kedved az egészhez. Mások talán hasonlóan éreznek, de ettől még nem fognak üzenetet küldeni Neked. Mindezek helyett írj inkább olyan célokról, amelyekben reménykedsz, és amelyeket szeretnél elérni a jövőben.

Az élet nem mindig a napos arcát mutatja felénk, ezért teljesen természetes, ha időnként Te is borúsan látod a világot. Nem baj, ha elbátortalanodsz, ha bizonytalan vagy, ha rossz a kedved. Ha megismerkedsz valakivel, akkor viszont ne a sötét múltaddal nyiss. Lesz még erre lehetőséged, ahogy egyre közelebb kerültök egymással, és apránként megosztjátok életetek minden részletét. Abban a szakaszban már segíthet egy-egy ilyen beszélgetés szorosabbá húzni a köztetek lévő köteléket. Első benyomásként viszont biztos kudarc.

Mit gondolsz, nehéz lesz változtatni? Biztosan nem. Ne is késlekedj, tedd meg most!