Hogyan ne próbálj jobb benyomást kelteni a randipartneredben?
2021-03-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Nincs annál szánalmasabb helyzet, mint amikor valaki erőltetetten próbálkozik bevágódni a partnerénél, és végül kudarcot vall. Hallottad már a következő mondatok egyikét? Esetleg pont Te próbálkoztál hasonlóan valaki figyelmét felkelteni?

„Attól függően, hogy milyen közgazdasági képlettel számolod, valószínűleg én vagyok a világ egyik leggazdagabb embere.” „A legjobb barátom egyik haverja személyesen ismeri Palvin Barbit.” „Az egyetemen engem is beválasztottak az iskola válogatott kosárcsapatába, de végül nem volt kedvem hozzá. Meghívhatlak egy italra?” – Nem, nem, inkább nem.

Hogy miért? Egyrészt, mert hazugsággal nem érsz el semmit. Másrészt, mert ne akard Te előre megmondani, hogy egy másik ember számára mi lehet vonzó tulajdonság. Egyszerűen légy önmagad, ha megtetszel valakinek, akkor magadért szeressen.

Íme néhány szabály, amit az ismerkedés során követned kellene. Ezek segítségével ugyanis kellemes párbeszédet alakíthatsz ki anélkül, hogy egy énközpontú, egoista embernek tűnnél.

 

1. Ne hozd fel az anyagiakat túl korán!

Ez a randizás egyik alapszabálya. Pénzzel ugyanis nem lehet megvásárolni az igaz szerelmet, és egy valódi párkapcsolatban az emberek döntéseit nem a vagyon befolyásolja, annál vannak sokkal fontosabb emberi tulajdonságok és jellemzők. Ezért különösen az ismerkedés kezdeti szakaszában ne kérkedj az anyagi háttereddel, és a sok pénzeddel. Ezzel ugyanis inkább elriasztod azt, aki komolyabban érdeklődik irántad, helyette pedig csak a kalandorokat vonzod magadhoz.

2. Senkit nem érdekelnek a kitüntetések és díjak.

Ha túlságosan kivételesként és nagyszerűként tünteted fel magad, azzal csak azt éred el, hogy a partnered Veled szemben egyre kisebbnek és jelentéktelenebbnek érzi majd a saját személyiségét. Ezzel bizonytalanságot és inkább haragot váltasz ki belőle, így a legapróbb esélye is elszáll egy második találkának.

Ezt is olvasd el! - 5 figyelemfelkeltő taktika, amit a pasik nem vesznek észre

3. Mi az 5 legvonzóbb tulajdonságod? Ezekről sose beszélj!

Gondold végig a pozitív jellemzőidet, írd le őket, és jól jegyezd meg, hogy ezek egyikét sem hozod fel témaként a következő randin, kivéve persze, ha a partnered esetleg megemlíti vagy rákérdez valamelyikre. Vannak ugyanis olyan területek, amelyekről egy kapcsolat elején nem szokás beszélni, csak, ha szóba kerülnek. Ilyen lehet például a betöltött pozíciód a munkahelyeden, milyen autót vezetsz, vagy, hogy milyen bevállalós vagy egy-egy bulin. A sort természetesen folytathatnánk még oldalakon keresztül. Ezért is fontos, hogy Te kiválaszd azt az 5 jellemződet, amelyről nem fogsz beszélni, és ezzel esetleg visszatetszést kelteni. Hidd el meglepődsz majd, mennyire vonzónak fog a partnered találni, ha egyszerűen csöndben hallgatod őt, és csak akkor beszélsz, ha kérdez valamit.

4. Ne dobálózz ismert nevekkel!

Csak azért, mert ismersz egy celebet, vagy valaki más hírességet, még Te magad nem leszel vonzóbb. Inkább ellenszenvet kelt az emberekben az ilyen dolgokkal kérkedni. Hiába próbálod ezzel jobb színben feltüntetni magad, és magasabb rangúnak beállítani, attól még a partnered nem fogja ezt értékelni. Ne más hátán próbálj meg felkapaszkodni, hanem varázsold el a saját személyiségeddel!

5. Mutasd meg, ne csak beszélj róla!

A legjobb, amit tehetsz, ha nem csupán üres ígéreteket szórsz szét, hanem inkább megmutatod a valóságban, hogy milyen vagy. Ne csak mond, hogy mennyire olvasott ember vagy, hanem mesélj a konkrét könyvélményeidről. Ne csak mond, hogy mennyire odaadó vagy, inkább legyél jó hallgatóság. Ne hencegj a sok pénzeddel a bankszámládon, inkább vidd el egy extravagáns vacsorára a város menő éttermébe. Ha tehetséges vagy egy sportban, akkor hívd el egy meccsre, hogy szurkoljon Neked. Számtalan módon bebizonyíthatod, hogy mennyire nagyszerű ember vagy, anélkül, hogy egy szóval is dicsérnéd magad. A lényeg, hogy a partnered lássa mindezt a saját szemével, és maga ismerje fel az értékeidet.

A társkeresés sosem könnyű. Bármennyire is vágysz felkelteni valaki figyelmét, nem jó módszer az átlátszó hazudozás és nagyot mondás. A legjobb út itt is az egyenes, légy őszinte, és mutasd meg a valódi éned. Csak így alakíthatsz ki igazi komoly párkapcsolatot!