Mindketten félreléptetek? Most hogyan tovább?
2020-08-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Létezik egy mítosz, mely szerint, ha egy pár mindkét tagja megcsalja a másikat, akkor „egálban” vannak, és ezzel le is van rendezve az ügy.  De természetesen ez így egyáltalán nem igaz. Egy egészséges párkapcsolatban nincs félrelépés. Így, ha mindkét fél eljut erre a pontra, akkor ott elég súlyos problémák állhatnak a háttérben.

A félrelépés lényegében egy tünet, méghozzá azt mutatja, hogy az egyik fél nincs igazán elköteleződve a párja felé, és valami hiányzik a kapcsolatukból.

Ha mindketten megcsalják a másikat, akkor valószínűleg egyikük életében sem áll első helyen ez a szerelem. Bárhogyan is történjen, a megoldás ugyanaz. A páros mindkét tagjának el kell döntenie, hogy rendbe akarja-e hozni a dolgokat, vagy sem.

Ha ebben nincs egyetértés, akkor a kapcsolat sosem fog működni.

Ha viszont szeretnének folytatást, akkor azért keményen meg kell dolgozniuk. Egészen a problémák gyökeréhez szükséges leásni, hiszen megoldásra is csak így lehet remény.

Ezt is olvasd el! - Félrelépés vagy csak félreértés? Mi számít megcsalásnak, és mi nem?

Fontos a párbeszéd, amelyben mindenki nyílt lapokkal játszik, és az összes vélt vagy valós sérelmét kiteríti az asztalra. Itt már nincs értelme bármit is titkolni, és szőnyeg alá söpörni. Őszintén beszélniük kell arról, hogy ki mire vágyik, és ki hogyan képzeli el ezt a kapcsolatot. Meg kell találniuk, hogy hol siklott ki kettejük közös élete. Mi hiányzott belőle, amelyet mindketten máshol akartak megtalálni ezért.

Ha például a pár egyik tagja azért lépett félre, mert a másik túl sokat dolgozik, és sosem volt rá elég ideje, akkor abban a kapcsolatban több figyelemre van szükség a jövőben.

És ami talán még fontosabb, meg kell fogalmazniuk, hogy miért is akarnak mégis együtt maradni.

Újra fel kell építeniük a kölcsönös bizalmat. Ehhez rendkívül sok türelemre, őszinte kommunikációra és nyíltságra lesz szükségük. Ezentúl nem szabad semmit sem magukban tartaniuk, inkább nyíltan felvállalniuk.

Ha viszont csak anyagi érdekből, esetleg a közös gyerekek miatt maradna együtt két ember, ott valószínűleg egy nyitott kapcsolat hozhat megoldást. Bár ezt is javasolt kölcsönösen elfogadott szabályok közé szorítani, és az is érthető, ha erre nem mindenki áll készen.

Van visszaút egy félrelépés után a régi kapcsolathoz. De ez az út sok munkával és akadállyal van kirakva. Csak az igazán elhivatottak számára érhető el a cél. A régi kapcsolat pedig sosem lesz a régi már, de lehet még jobb, ha igazán tiszta lappal, és őszinte hozzáállással próbáljátok.