Miért pont karácsony előtt szakítanak a férfiak?
2019-12-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Ki ne ábrándozott volna már a kedvesével kettesben, meghitten eltöltött karácsonyi ünnepről, kint hull a hó, viszont bent a meleg szobában nincs is jobb időtöltés, mint összebújni párunkkal. Sajnos a valóság gyakran felébreszt minket ebből az álomból.

Felmérések azt mutatják, hogy januárban bomlik fel a legtöbb párkapcsolat, de sok férfi nem várja meg az év első hónapját, hanem már a szeretet ünnepe előtt megfutamodik.

Hogy miért? Számtalan oka lehet, most összegyűjtöttünk 5-öt közülük.

1.  Már korábban eldöntötte

Valószínűleg régóta érlelődik benne a gondolat, hogy ez a kapcsolat számára már nem elég jó, inkább csak megszokásból vagytok együtt, de eddig sosem találta a megfelelő időpontot. Viszont a sok apró kis probléma, ami az elmúlt időszakban csak magába fojtott, az ünnepek előtt hirtelen előtérbe kerül, a mindenhonnan túlcsorduló érzelmi áradat felnagyítja, és azon kapja magát, hogy nem szabad tovább halogatnia ezt a beszélgetést.

2. Nem szeretné, hogy találkozz a szüleivel

Amikor beszélni kezdesz a közelgő ünnepekről, és tervezgeted a közös ünnepi pillanataitokat, akkor eszmél rá, hogy hamarosan el kell Téged vinnie a családjához is a szokásos karácsonyi vacsorára. Egy ilyen esemény pedig a párkapcsolatot a korábbinál magasabb szintre emeli, amitől sok férfi megijed. Ezért aztán inkább szakítanak.

Ez is érdekelni fog! A top 10 legrosszabb módja a szakításnak

3.  Nem szeretné, hogy megismerd a barátait

Az ünnepi időszakban egyik helyről megyünk a másikra: céges karácsonyi partik, találkozó a családdal, és a barátokkal. Ha már néhány hónapja randiztok, akkor illetlen dolog lenne, ha ezek egyikére sem hívna el. Ha viszont megtenné, akkor Te azt gondolhatod, hogy komolyak a szándékai Veled kapcsolatban. A partikat valószínűleg ki nem hagyná, viszont az elköteleződést szeretné elkerülni, így megint csak inkább a szakítás mellett dönt.

4.  Nem akar Neked ajándékot venni

Lássuk be, ez elég önző gondolat. Nem szeretne pénzt költeni a nőre, akivel együtt jár. Egy igazi társ, aki figyel Rád, és tényleg szeret, inkább azon gondolkozna, hogy mivel lepjen meg, de egy olyan pasi, aki valójában nem akar Tőled semmit, valószínűleg szakít mielőtt az ajándékozásra sor kerülne.

5. Az új évet már egy másik nővel szeretné elkezdeni

Az új év új fogadalmakat, és talán egy új élet kezdetét is jelenti sok férfi számára. Ezért ne lepődj meg, ha még a szilveszteri buli előtt lapátra tesz, mert nem szeretne egy olyan nő oldalán átlépni a következő évbe, akivel utána nem akar többet randizni.