Hogyan engedd el, ha eljött az ideje? 4 tipp a lezáráshoz
2019-10-29  /  Szerző:   /   Párkapcsolat A búcsú sosem könnyű. Még akkor is, amikor egy kapcsolat már érezhetően nem működik, esetleg olyan akadály elé érkezik, ami áthidalhatatlan (például a két fél közül csak az egyik szeretne gyermeket vállalni), akkor különösen nehéz lezárni a múltat. Ez utóbbi esetben az is tovább bonyolítja a dolgot, hogy a pár tagjai valószínűleg még szeretik egymást.

Egy változás mindig együtt jár valaminek az elvesztésével. Amikor lediplomázol, és alig várod, hogy dolgozni kezdhess az izgalmas új munkahelyeden, akkor is magad mögött hagyod az egyetemi életed, a barátaid, ismerőseid.

Ehhez hasonlóan, egy szakítás, mely adott pillanatban a legjobb döntésnek tűnik, mindig veszteséggel jár.

Hogyan lehet túlélni egy ilyen időszakot? Olvasd el tippjeinket!

1. Adj magadnak elég időt!

Nem szabad fejest ugranod azonnal egy új szerelembe. Először meg kell élned az érzéseidet, és át kell esned a gyászon, hogy lezárhasd a múltat. Ha ezt a lépést kihagyod, akkor az évek során csak gyűlnek a terhek, a megélt sérelmek, a fel nem dolgozott fájdalmak, amelyek lassanként beszivárognak majd minden új kapcsolatodba is.

Ez is érdekelni fog! 7 jel, hogy itt az ideje elengedni a párod

2. Foglald el magad!

Miközben megpróbálod lezárni a múltat, a szakítással és a korábbi életed elvesztésével együtt járó űrt is ki kell töltened. Találd ki, hogy mihez lenne leginkább kedved a hirtelen jött, már-már túlságosan sok szabadidőddel. Nem feltétlenül az a legjobb, ha a munkába menekülsz, de van, akinek segít. Mások eljárnak edzőterembe, futni, gyakrabban találkoznak a barátaikkal, vagy keresnek egy új hobbit. Mindegy, hogy emberekkel vagy valamilyen új tevékenységgel töltöd ki az ürességet, a lényeg, hogy lefoglald magad, és elkerüld a negatív gondolatokat. Ha hasznosnak érzed magad, az segít túllépni a múltbéli fájdalmakon.

3. Gyakorold a pozitív hozzáállást!

Minden nap adj hálát azért, amid van, és ami szépség körülvesz. Értékelj minden jó dolgot, ami megtörténik Veled. Meditálj, jógázz, vagy írj naplót. Ezek mind segíthetnek emlékezni arra, hogy miért is kellett ennek így történnie, és segítenek közelebb kerülnöd a belső békéd megtalálásához.

4. Szórakozz!

Teljesen normális dolog, hogy egy szakítás után nincs kedved kimozdulni se a lakásból. De hidd el, jót fog tenni. Az is fontos, hogy ilyenkor keresd azokat a lehetőségeket, amelyek felvidítanak. Nézz meg egy könnyed vígjátékot a moziban, vagy ebédelj együtt a barátnőiddel, de elmehetsz akár táncolni, ami amellett, hogy biztosan kikapcsol, még energiával is feltölt majd. Minél több alkalmat ragadsz meg a szórakozásra, annál könnyebben megy majd a gyógyulás is.

Egy kapcsolatot lezárni mindig nehéz, fájdalmas, és érzelmektől túlfűtött. De, ha megfogadod tanácsainkat, akkor Neked is gyorsabban megy majd.

par