Édesburgonya krémleves
2025-12-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 adaghoz

-80 dkg édesburgonya

-1 db nagy vöröshagyma

-4 evőkanál olaj

-1 liter zöldségalaplé

-280 g natúr sajtkrém

-só ízlés szerint

-1-2 csipet őrölt bors

-10 dkg füstölt kolbász

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk/megmossuk, apró kockákra vágjuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk és vágjuk kisebb kockákra.

A hagymát az olajon pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá az édesburgonyát, keverjük össze, majd öntsük hozzá a zöldségalaplevet. Fedő alatt, közepesnél alacsonyabb lángon főzzük puhára.

Ha megfőtt a burgonya, zárjuk el alatta a tűzhelyet és botmixerrel pürésítsük.

Egy kis tálkába szedjünk 1-2 szedőkanál levest, keverjük simára benne a krémsajtot, majd öntsük vissza a többi leveshez. Keverjük össze és forraljuk fel. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Amíg rotyog egyet a leves, a kolbászt szeleteljük fel, serpenyőben alacsony lángon süssük meg ropogósra, majd aprítógépben vágjuk morzsává.

Tálaláskor szórjuk meg a levest a kolbászmorzsával.