Édesburgonya krémleves
Hozzávalók 4 adaghoz
-80 dkg édesburgonya
-1 db nagy vöröshagyma
-4 evőkanál olaj
-1 liter zöldségalaplé
-280 g natúr sajtkrém
-só ízlés szerint
-1-2 csipet őrölt bors
-10 dkg füstölt kolbász
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk/megmossuk, apró kockákra vágjuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk és vágjuk kisebb kockákra.
A hagymát az olajon pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá az édesburgonyát, keverjük össze, majd öntsük hozzá a zöldségalaplevet. Fedő alatt, közepesnél alacsonyabb lángon főzzük puhára.
Ha megfőtt a burgonya, zárjuk el alatta a tűzhelyet és botmixerrel pürésítsük.
Egy kis tálkába szedjünk 1-2 szedőkanál levest, keverjük simára benne a krémsajtot, majd öntsük vissza a többi leveshez. Keverjük össze és forraljuk fel. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amíg rotyog egyet a leves, a kolbászt szeleteljük fel, serpenyőben alacsony lángon süssük meg ropogósra, majd aprítógépben vágjuk morzsává.
Tálaláskor szórjuk meg a levest a kolbászmorzsával.
