Miért nehéz elengedni valakit, aki már nem viszonozza a szerelmedet
2019-04-17  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Egy szakítás után összetörve érezzük magunkat, és könnyen padlóra kerülünk. Vajon miért fáj ennyire, és miért olyan nehéz elfogadni, ha egy szerelem véget ér?

A párkapcsolatok értékesek számunkra, így életünk egy darabját is elveszítjük, amikor elhagynak bennünket. Különösen akkor, ha mi még tiszta szívből szeretjük a másikat.

Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 okot, ami rávilágít, hogy miért is olyan nehéz elengedni azt az embert, aki már nem szeret viszont bennünket.

1. Azt gondolod, hogy lelki társak vagytok

Valószínűleg Te is abban a tudatban élsz, hogy a kapcsolatod a pároddal nem hasonlítható semmi máshoz. Egyszerre dobban a szívetek, és ismeritek a másik gondolatát is. Nem Te vagy az egyetlen, aki így gondolja. Sajnos, hiába kötődsz szorosan a partneredhez, ez nem jelenti azt, hogy ez az egyetlen szerelem a földön, és nem jön el a világvége sem, ha ez a kapcsolat felbomlik.

Gondolj bele, ha ez a férfi azt mondja, hogy már nem szeret, akkor biztosan nem lehet a lelki társad. Ha pedig képes vagy elengedni, akkor már meg is tetted az első lépést ahhoz, hogy megtaláld a valódi párod.

2. Nem tudsz szabadulni a múlttól

Minden szerelem szépen indul, az elején mindent elhomályosít az a bizonyos rózsaszín köd. Ha a későbbiek folyamán is a múltban élsz, és csak a szép dolgokat látod (az első randi, az éjszakákat átívelő beszélgetések, vagy az egymásnak tett ígéretek), hajlamos vagy a kapcsolatban megjelenő nyilvánvaló problémákat nem észrevenni. Amikor pedig bekövetkezik a baj, akkor már nincs visszaút.

Fogadd el, hogy egy kapcsolat sem marad ugyanolyan, és hiába marad melletted valaki, sosem fogja tudni visszahozni a kezdeti időszakot.

3. Félsz a magánytól

Alapvető emberi tulajdonság, hogy párban szeretünk élni, keressük a másik felünket, akivel megoszthatjuk életünket. Sajnos sokan megelégszünk egy „elég jó” kapcsolattal, és nem keressük tovább a „tökéletest”, mert attól félünk, hogy ha elengedjük a jelenlegi párunkat, akkor örökre egyedül maradunk.

Az igazság az, hogy mindig van másik lehetséges partner, mindig vár Rád egy új szerelem. Lehet, hogy türelmesnek kell lenned, míg megtalálod, de ez nem ok arra, hogy benne maradj egy rossz kapcsolatban.

4. Kicsi az önbecsülésed

Egy szakítás mélyen megrendítheti bárki önbizalmát. Ha elhagy a párod, önmagadat kezded el okolni a történtek miatt, mert nem voltál elég jó neki. Majd újra ismerkedni kezdesz, és a kezdeti kudarcok nyomán arra a következtetésre jutsz, hogy senkinek nem vagy elég jó. Az önbecsülési problémákkal küzdő emberek pedig sajnos nem is vonzóak mások számára, így egy ördögi körbe kerülhetsz.

Ilyen esetben járható út lehet, hogy ha egy darabig a szerelem helyett a karrieredre összpontosítasz. Ha ott sikereket érsz el, akkor az önbecsülésed is helyreáll.

5. Nem tudsz felülkerekedni a megszokáson

A napi rutin dolgaink, a megszokásaink szerves részét képezik életünknek. Gondolj csak bele, hogy érzed magad, ha a rendszerben hiba lép fel. Például minden reggel iszol egy kávét indulás előtt, de egyik nap elalszol, és nem marad rá időd. Ettől lényegében felborul az egész napod. Hasonlóan működik a párkapcsolatokban is. Amikor együtt élsz valakivel, akkor számos közös szokást vesztek fel, amelyek beépülnek az életedbe. Egy szakítással hirtelen minden megváltozik. A berögződött rutint nehezen engedjük el.

Kutatások szerint 8 hét kell egy szokás elfelejtéséhez, és 8 hét, mire beépül az életünkbe egy új rutin. Légy türelmes, és hidd el, hogy Te is meg fogod találni az Igazit.

Egy szakítás mindig nehéz. De el tudod képzelni, hogy egy olyan ember mellett éld le az egész hátra lévő életed, aki nem értékel eléggé? Aki nem mondja azt Neked minden reggel, hogy Te vagy számára a legfontosabb, az élete értelme? Valóban vele leszel boldog? A szíved mélyén Te is tudod a helyes választ.

par