8 dolog, ami tilos a társkereső profilodon
2019-03-01  /  Szerző:   /   Randi Társat keresel? Próbáltad már az interneten?

Napjainkban szinte minden szingli beregisztrál valamely, vagy akár egyszerre több online társkeresőbe, és mobil applikációba. Természetesen ezeken a felületeken sem megy minden magától, és nem pottyan az ölébe senkinek csak úgy a Nagy Ő. Ha viszont ráfordítod a kellő energiát, és készítesz egy tökéletes profilt, akkor nagy eséllyel számtalan jelölt között válogathatsz majd.

Most Te is azt kérdezed, hogy milyen az a tökéletes profil. Cikkünkben összegyűjtöttünk 8 olyan dolgot, ami tiltólistás egy társkereső adatlapon. Nem is gondolnád, milyen apró hibákon múlik, hogy egy másik társkereső megnyitja-e az oldalad, és ír-e Neked üzenetet.

1. Fotó, amelyen vonzó emberekkel mutatkozol

Gondolj bele, hogyan érzi magát egy magányos, önbizalmát vesztett társkereső, ha meglát Téged, miközben egy gyönyörű nővel, vagy épp egy jóképű férfival pózolsz, legyen az akár csak a testvéred, vagy épp az exed. Ugyanez igaz a híres emberekkel, ismert celebekkel készült közös selfiekre is. (Jogosan merül fel a kérdés: ők egyáltalán tudnak róla, hogy Te a fotójukat egy társkereső oldalon szerepelteted?) De visszatérve a társkeresőkhöz, függetlenül attól, hogy ezt Te ártatlanul, pusztán büszkeséggel telve teszed, mégis ellentétes hatást érsz el vele. A többiek ugyanis azt fogják Rólad gondolni, hogy többnek gondolod magad másoknál, az egyszerű átlagembert pedig lenézed.

2. Edzőtermi, és különösen uszodai selfie

Egy ilyen kép egyszerűen nem erre a felületre való. A szöveges bemutatkozásodban, vagy akár a levélváltások során természetesen elmesélheted, hogy az életed a sport, rendszeresen tornázol, vagy csak büszke vagy a kockás hasadra, de mindenképpen kerüld a profilfotónál. Egyrészt elriaszthatod vele azokat, akik nem járnak minden héten tornaterembe, másrészt önteltnek és hiúnak könyvelnek el, anélkül, hogy egy sort is váltanátok.

3. Tükörben készült selfie

Ha a tükrös selfiekről beszélünk, egyből mindenkinek a tizenéves lányok vicces, vagy épp kicsit butácska fotói jutnak eszünkbe. Neked is. Akkor miért pont egy ilyen fotóval próbálnál meg társat keresni? Bár ez nem szakmai önéletrajz, és nincs szükség profi fotós által készített igazolványképre sem, de mindenképpen olyan fényképet válassz, amely szép környezetben, jó fényviszonyok között készült Rólad, lehetőleg szép ruhában, egy megnyerő, kedves mosollyal az arcodon.

4. Nem a testmagasság a lényeg

Sokan kezdik azzal a bemutatkozásukat, hogy leírják hány cm magasak, hány kg a súlyuk és még hasonló adatokat. Bár ezek tűnhetnek fontos információnak, mégsem ezek számítanak egy első benyomás kialakításánál. A fizikai adottságok úgyis hamar kiderülnek egy személyes találkozó alkalmával.

5. Hosszú lista a személyiségjegyeidről

Bármennyire is humorosnak, kedvesnek, vagy épp okosnak gondolod magad, az adatlapodon ezt inkább ne részletezd. Másokban azonnal felmerül a kérdés, hogy kinek a véleménye alapján gondolod magadról ezeket. Egy idegen számára inkább visszatetsző ez a fajta öndicséret, és továbbgörget. Hagyd meg a leendő levelező, vagy akár randipartnerednek, hogy ő ismerhessen ki, és állapíthassa meg Rólad, hogy milyen is vagy valójában. Nem elég leírni, hogy jó a humorod, bizonyítsd be inkább a gyakorlatban.

6. Ne sértegess másokat

A bemutatkozásodban ne fogalmazz meg olyan állításokat, amelyek sértőek lehetnek mások számára, vagy diszkriminálnak egyeseket. Ne írj általánosságban egy-egy embercsoportról (pl. szőke nők), ne ítélkezz előre idegen emberekről, és ne ecseteld az exeid rossz tulajdonságait sem. Neked sem esne jól, ha valakinél hasonlót olvasnál.

7. Ne légy elutasító

Ne így kezd a bemutatkozásodat, hogy „görgess tovább, ha Te…vagy”. Ne Te döntsd el mások helyett, hogy elolvassák-e az adatlapod, vagy inkább továbblépnek. Visszatetszést kelt másokban egy ilyen negatív hangvételű kezdés, és úgy tűnhet, hogy mindenki felettinek képzeled magad.

8. Ne zárkózz el a levelezéstől!

Szinte minden ember fél az elutasítástól, és a kudarcoktól, ezért frusztráló a személyes találkozást megelőző sok levél megírása is. Mit írjak? Hogy kezdjem? Vajon válaszol? Ezek a kérdések mindenkiben felmerülnek. Mégsem szabad olyat kiírnod az adatlapodra például, hogy: „Nem szeretek hosszan levelezni, inkább találkozzunk”. Tolakodónak fogsz tűnni, és ellenszenvesnek.

Ne feledd, az adatlapod valójában a Te személyes reklámod, hiszen az a célja, hogy felkeltse mások figyelmét, érdekesnek találjanak, és vonzónak. Olyan emberek, akikkel azelőtt még sohasem találkoztál a való életben. Fontold meg tippjeinket, és módosítsd társkereső profilodat. Az eredmény nem fog elmaradni!