Miért ne menj vissza soha olyan emberhez, aki egyszer már megbántott?
2022-04-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Bárki, aki már valaha volt igazán szerelmes átérzi, hogy milyen óriási fájdalommal jár egy szakítás. Mégis van az a helyzet, amikor egyszerűen nincs más választásunk. Sajnos még a legnagyobb szerelemben is előfordul, hogy a partnerünk olyat tesz, amelyet képtelenek vagyunk megbocsátani, és inkább az elválást választjuk. De mit tegyünk, ha ő nem akar minket elengedni, és könyörög a bocsánatunkért?

Jártál már hasonló cipőben? Most megtudhatod, hogy miért nem szabad őt visszafogadnod!

Amikor valaki hozzád közel álló ember megbánt Téged, akkor szinte meghasad a szíved, annyira fáj. De mégsem ez a fájdalom a fontos, hanem az, ahogyan túl tudsz lépni rajta, és folytatni az életedet. A módszer, amivel a hátad mögött tudod hagyni a sérelmeidet, és a lelki terhet, amit a vállaidon cipelsz, az fogja meghatározni, hogy képes leszel-e ezek után is egy boldog és kiegyensúlyozott életet élni.

Ha viszont még mindig benne vagy egy olyan kapcsolatban, ahol a párod megbántott, akkor közösen kell megtalálnotok azt az utat, amellyel átlendülhettek a múlton.

Senkinek nem könnyű újrakezdeni egy olyan partner oldalán, aki egyszer már fájdalmat okozott

Emberek vagyunk, életünk során számtalan sebet ejtenek mások a szívünkön, és ösztönösen menekülünk a számunkra veszélyt rejtő partnerek elől. Egy ilyen helyzetben rendkívül erősnek kell maradnod, és nem szabad hagynod, hogy mások manipulálni próbáljanak. Tudnod kell, hogy jóval értékesebb vagy annál, hogy rászorulj egy olyan ember állítólagos szerelmére, aki csak bánatot okoz.

Ne vásárolj bocsánatot!

Ha az exed szeretne visszahódítani, akkor bizonyára mindent meg fog tenni azért, hogy kiharcolja a bocsánatodat. Azzal védekezik majd, hogy egyszeri ballépés, egy szerencsétlen hiba volt, és innentől minden másképp lesz. Ő is megváltozik, és persze így a kapcsolatotok is sokkal jobb lesz. Mindent megígér majd, fogadkozik, hogy soha többé nem fog a múlt megismétlődni.

De, aki egyszer már megbántott, újra meg fog.

Sajnos nagyon kicsi az esély arra, hogy egy ilyen ember megváltozzon. Aki egyszer hűtlen volt, az nagyon valószínű, hogy ismét és ismét el fogja ugyanazt követni. Megbocsáthatod a bűneit, de ne menj vissza hozzá, mert újra szenvedni fogsz miatta. Az újabb ballépés után pedig minden következik elölről. Bocsánatkérés, könyörgés, hamis ígéretek, aztán megint egy „buta hiba”. Ebből az ördögi körből nincs kiszállás, csak, ha igazán erős maradsz, és nem engeded újra közel magadhoz.

Ez is érdekelhet! - Hogyan bocsátsd meg a hűtlenséget és lépj tovább?

Mert soha nem leszel igazán boldog mellette

Bármilyen keményen is próbálkozik, bármit is tesz, a bizalmadat elveszítette. Te sem leszel képes már ugyanúgy nézni rá, és így a valódi boldogság sem jöhet el a felmelegített kapcsolatba. Egy ilyen helyzetben nem számít semmi más, csakis Te. Legyen a saját boldogságod a legfontosabb, és ne félj csak azért kosarat adni neki, mert akkor Te is megbántod őt. Nem szabad lelkiismeretfurdalásból újrakezdened, mert azzal magadnak ártasz a legtöbbet, ő viszont bezsebel egy újabb győzelmet feletted.

Senki nem érdemli meg, hogy bántsák!

Mindenki megérdemli a boldogságot, hogy szeressék és tiszteljék. Senkinek nem az a végzete, hogy bántsák. Ha ilyen helyzetbe kerülsz, ki kell állnod magadért, és a saját életedért. Valahol Rád is vár az igaz szerelem, csak ne ragadj bele egy boldogtalan kapcsolatba.