Miért érdemes műanyag boroshordót választani?
2022-04-26  /  Szerző:   /   Ajánló
Ön is már régóta keresi a tökéletes bortartályt, azonban nem tudja, hogy melyik példány mellett kellene letennie a voksát? Bizony, a tökéletes hordó kiválasztása még a gyakorlott borászoknak is komoly fejtöréseket okozhat., hiszen már rengeteg fajta, anyagú példányt találhatunk meg a piacon. Éppen ezért, az alábbi cikkben mutatunk egy tökéletes opciót, amellyel garantáltan nem lőhetünk mellé. 

 
A műanyag termékek térnyerései a piacon
 
Egyre inkább figyelhető meg a tendencia, hogy a műanyag termékek hatalmas népszerűségnek örvendenek a fa és más anyagból készült társaikkal szemben. Legyen szó akár kültéri bútorokról, akár tartályokról, ez a fajta alapanyag mindig képes lekörözni a többieket. Erre a jelenségre pedig alapvetően több indokot is találhatunk. Idesorolható például a rendkívül hosszú élettartam, valamint a kitűnő ár-érték arány a vetélytársakkal szemben.
Fontos hangsúlyoznunk, hogy attól, hogy valami műanyag nem jelenti azt, hogy alacsony minőséggel rendelkezik. Sőt, éppen ellenkezőleg. Akik pedig már foglalkoztak valaha borászattal, tudják, hogy mennyivel megkönnyítheti az életet egy strapabíró műanyag boroshordó, amit képtelen kikezdeni az idő.
 
A műanyag hordók utolérhetetlen előnyei
 
Amennyiben az a szó hangzik el, hogy hordó, bizonyára mindenkinek egy fából készült henger alakú tárgy jelenik meg a szeme előtt. Azonban manapság a legtöbb boroshordót már műanyagból készítik, ennek pedig több okát is meg tudjuk nevezni. 
A műanyagból készült hordók rendkívül strapabírók, képesek ellenállni akár a savnak, akár a lúgnak, illetve, természetesen a párának is. Így biztosak lehetünk benne, hogy hosszú évekig a szolgálatunkra állnak majd.
Emellett pedig azt is muszáj megemlítenünk, hogy sokkalta olcsóbbak, mint fából készült társaik. Ez pedig olyan prioritás, amely hamar az eladási listák élére tudta lendíteni a műanyag boroshordókat.
Sokakban merül fel igény arra, hogy a hordó ne csak a használat szempontjából legyen tökéletes, hanem esztétikus megjelenéssel is bírjon. Éppen ezért már a legtöbb esetben olyan műanyagból készült termékeket találhatunk meg, amelyek megszólalásig hasonlítanak fa társaikra. Az anyagok közötti különbséget szinte észre se lehet venni. Így érzésbe is tudjuk hozni, az olaszos, „toszkán pince feelinget” egy műanyag boroshordó segítségével is.
 
Hol szerezhető be műanyag boroshordó? 
 
Manapság már szinte minden megtalálható a különböző internetes webáruházakban, és ez a boroshordókkal sincs másképp. Az Emaki webáruház termékei között már rengeteg különféle eszközt találhatunk meg, amelyek elengedhetetlenek egy borászat kellékei közül. A ROTO prémium műanyag termékek közt boroshordók is szerepelnek. 
Itt többek között megtalálhatjuk a már kész bor tárolására a ROTO Barik boroshordót is, amely az egészen kicsitől, akár a 240 L-es kivitelben is rendelkezésünkre áll. Emellett pedig olyan termékekre is rábukkanhatunk, mint a cefrehordót 25 L-es mérettől egészen 230 L-ig. Valamint puttonyokat, tölcséreket, illetve még talicskát is van lehetőségünk rendelni.