Hogyan bocsátsd meg a hűtlenséget és lépj tovább?
2021-09-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Amikor szeretsz valakit, akkor szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy valamilyen módon eláruljátok egymást. Különösen igaz ez a hűtlenségre. És amikor mégis megtörténik, Te pedig szembesülsz a kegyetlen valósággal, akkor úgy érzed, hogy ezen sohasem fogod tudni túltenni magadat, és tovább élni az életed, boldogan. Mivel nincs két egyforma kapcsolat, nincs két ugyanolyan félrelépés sem. Egyesek megbocsátanak és együtt maradnak, mások képtelenek erre, és azonnal szakítanak. Sajnos azonban bármennyire is lehetetlennek tűnik, megbocsátás nélkül igazi továbblépés sem lehetséges.

Természetesen ez senkinek sem könnyű, nem is lehetne az. Időre van hozzá szükség és arra, hogy megértsd az alábbi dolgokat.

Különbség van megbocsátás és felejtés között.

A megbocsátás a kulcs ahhoz, hogy a jövőben még boldog lehess, a jelenlegi párod, vagy valaki teljesen más oldalán. Ettől függetlenül nem szabad erővel rákényszeríteni magad a teljes felejtésre. Használd fel jó tapasztalatként ezt a negatív élményt a következő kapcsolataidban. Előfordulhat, hogy soha nem leszel képes elfelejteni a történteket, hiszen teljesen normális dolog, hogy megbántottnak és összetörtnek érzed magad. Ezeknek az érzelmeknek az elfogadása lehet az első lépés a boldogsághoz vezető rögös úton.

Ne hagyd, hogy az érzelmeid vezéreljenek!

A düh és a frusztráltság természetes velejárója a folyamatnak, mégsem szabad, hogy elhatalmasodjon rajtad. Meg kell próbálnod elkerülni, hogy felperzseljen mindent benned, nem szabad kiégned, inkább meg kell próbálnod visszaállítani a belső békédet.

Fogadj el külső segítséget!

A szeretteid ismernek Téged a legjobban, és minden helyzetben jót akarnak Neked. Ha felajánlják támogatásukat, akkor ne utasítsd őket vissza. Inkább élvezd, hogy a közelükben megnyugszol, és biztonságban vagy. Emellett külső szemlélőként teljesen más megvilágításba helyezhetik a történéseket, így Te is képes leszel tisztábban látni a dolgokat.

Ezt is olvasd el! - Tekinthető-e egyszerű hibának a hűtlenség, vagy sokkal inkább döntés kérdése?

Fordulj külső tanácsadóhoz!

Semmi rossz nincs abban, ha valaki terápiás segítséget vesz igénybe, amikor nehéz időszakon megy keresztül. Egy hozzáértő ember könnyebben megtaníthat arra, hogyan kezeld jól a problémákat és segíthet a továbblépésben. Általa elsajátíthatod a megfelelő kommunikációt, így képes leszel érthetőbben beszélni az érzéseidről mások előtt.

Légy türelmes!

Leginkább önmagadhoz. Egy félrelépés, egy árulás gyökerestől felforgatja az addigi életed, pont akkor, amikor a legkevésbé sem számítasz rá. Fontos, hogy adj elég időt magadnak a történtek feldolgozásához.

Függetlenül attól, hogy együtt vagy külön utakon folytatjátok-e az utatokat a hűtlen partnereddel, a megbocsátás alapvető fontosságú. Nehéz és fájdalmas, de ilyenkor képzeld el álmaid párkapcsolatát, amit szeretnél elérni, és amiért érdemes küzdeni.