Tekinthető-e egyszerű hibának a hűtlenség, vagy sokkal inkább döntés kérdése?
2021-07-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Valószínűleg nincs olyan ember a Földön, aki legalább egyszer ne csalt volna életében. Vannak, akik csak egy társasjátékban füllentenek, míg mások puskáznak egy fontos vizsgán. De teljesen más az, amikor valaki a szerelemben követ el hűtlenséget. Egy párkapcsolathoz két ember kell, ahol az egyik fél ballépése megcsalást eredményez.

Egyesek el sem tudják képzelni, hogy velük is megeshet, mások egyenesen rettegnek attól, hogy megtörténik, és sajnos sokan már megtapasztalták a saját bőrükön is. Utóbbiak gyakran érzik úgy, hogy egyedül maradtak, mert nem voltak elég jók a párjuk a számára.

De melyek a legfontosabb, hűtlenséghez kötődő tények?

 

1. tény: A boldogtalan kapcsolatok félrelépéshez vezetnek.

Amikor két ember már nem érzi jól magát egymás társaságában, akkor szinte borítékolható, hogy egyik vagy akár mindkét fél előbb-utóbb másnál fog vigasztalást keresni. Elég, ha csak egy rosszul működő telefonra gondolsz, ha mindig cserben hagy, akkor hamarosan le fogod cserélni.

2. tény: A szerelmi viszonyok fizikai vonzalmon alapulnak.

Különösen a férfiak számára fontos a látvány, ezért egy csinosan öltözött hölgy könnyedén felkeltheti az érdeklődésüket. Természetesen eddig nem is lenne a dologgal semmi baj, de ha valaki már kifelé kacsingat egy problémás párkapcsolatból, akkor könnyedén elcsábulhat.

3. tény: A hűtlenség kihat a pár házaséletére is.

A hűtlen fél gyakran érez lelkiismeretfurdalást tette miatt, ezért sokszor inkább elzárkózik a párja közeledése elől. Az is előfordulhat, hogy egyszerűen jobban érzi magát valaki más karjaiban, mint a saját partnere oldalán, ezért teljesen elhidegülnek egymástól.

Ezt is olvasd el! - 6 mondat, amivel a legtöbb hűtlen férfi visszavág

4. tény: Az emberek akkor lépnek félre, ha valami hiányzik az életükből.

Lehet, hogy valaki a párjától nem kap elég törődést és figyelmet, esetleg más téren érzi üresnek az életét. Ha két ember igényei nem közelítik egymást, akkor akaratlanul is eltaszítják egymást egy harmadik fél karjai felé.

5. tény: A hűtlenek már nem törődnek a párjukkal.

Gyakori eset, hogy a hűtlen fél sokkal szívesebben tölti az idejét az új partnerével, mint a meglévő párjával. Utóbbival valószínűleg már minden alkalom veszekedésbe torkollik, a korábbi egyensúly legapróbb szikrái is kivesznek a kapcsolatból.

6. tény: A férfiak gyakrabban lépnek félre.

A fenti állítás tény, de az igazi okát még keresik a szakemberek. A férfiak számára a fizikai vonzalom, és szükségletek az elsődlegesek, míg a nőknek inkább az érzelmi igényeik fontosak. Ez az oka annak, hogy a pasik könnyebben bonyolódnak egy ilyen viszonyba.

 

Egy párkapcsolat működtetése hosszabb távon nem könnyű, mindkét félnek tennie kell az egyensúly fenntartásához. Vannak, akik odafigyelnek erre, mások inkább a könnyebb utat választják. Ezért is mondhatjuk, hogy a hűtlenség nem egy ballépés vagy egy hiba. A hűtlenség választás kérdése, amelyet mindenki maga határoz el.