Miért ne keresd örökké a boldogságot?
2021-10-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Mindenki boldog szeretne lenni. Ezt kutatjuk, hajtjuk, futunk utána egy egész életen át. De az igazság az, hogy csak nagyon kevesen találnak rá így. Sokkal inkább a boldogság az, ami megtalál bennünket.

Nem a boldogság visz előre az úton.

Az életben sajnos nem a boldogság az, ami a legtöbb leckét megtanítja nekünk. Helyette a nehéz helyzetek, a problémák és kihívások megoldása során tudunk felnőni és fejlődni. Ezért is fontos, hogy a boldogság hajszolása helyett inkább olyan dolgokat keress, amelyek segítenek a növekedésben. Keress új elfoglaltságokat, amelyek kimozdítanak a komfortzónádból, vagy amelyekben nem érzed magad elég jónak. Gyakran megtörténik, hogy miközben haladsz előre ezen az ismeretlen úton, a boldogság is Rád talál.

A boldogság hajszolása elvakít.

Egyre csak a tökéletes boldogságot keressük, és azokat a dolgokat, amelyekről feltételezzük, hogy elvezetnek minket a kívánt állapotba. De ez a folyamatos kutatás annyira elhomályosítja a szemünket, hogy nem vesszük észre a körülöttünk lévő világot, mindazokkal a dolgokkal, amelyek tényleg boldoggá tehetnének bennünket. A legjobb barátok, a gondoskodó család, a meleg otthon, amely megvéd az időjárás viszontagságaitól, mindened, amid csak van, és amiért hálás lehetsz. Ezek azok a dolgok, amiért érdemes élni, és amelyektől értékes lesz az életed. Értékelned kellene mindazt, ami körülvesz, és önmagadban megtalálni a boldogságot.

Ezt is olvasd el! - Hogyan használd a belső hangod a boldogság eléréséhez?

Az állandó kutatás megfoszt az élettől.

Ha rosszul érzed magad a bőrödben, és mindig valahol máshol keresed a boldogságot, akkor képtelen leszel igazán megélni a saját életed. Hogy miért? Mert az állandó elégedetlenség és hiányérzet megfoszt tőle. Nem adunk időt magunknak, hogy megélhessük a pillanatot, inkább az örökös mókuskereket választjuk. Holott, ha egy kicsit is a jelenben élnénk, sokkal több olyan emléket gyűjthetnénk össze, amely a jövőben is mosolyt csalna az arcunkra.

A céljaidon keresztül fogsz rátalálni.

Számtalan kutatás bebizonyította, hogy a valódi, és tartós boldogsághoz nem fizikai tárgyakon keresztül érhetünk el. Sokkal értékesebbek azok a dolgok, amelyekhez mély érzelmek kötődnek. Például egy kiegyensúlyozott párkapcsolat, vagy egy támogató családi háttér. Ezért ahelyett, hogy a boldogságot kutatnád, inkább valódi célt és értelmet kell találnod a saját életednek. Ne Te legyél a gondolataid középpontjában, hanem tegyél minél többet a körülötted élőkért, önzetlenül, szeretetből. A boldogság pont akkor fog megtalálni, amikor a legkevésbé sem számítasz rá, és leginkább akkor, amikor másoknak igyekszel örömet szerezni.