Hogyan használd a belső hangod a boldogság eléréséhez?
2021-07-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Nemcsak a szépség, de a boldogság is belülről fakad. Nincs az a fényűző élet, sikeres karrier, de még a legodaadóbb társ se, amely boldoggá tud tenni, ha legbelül nem vagy harmóniában önmagaddal.

Mi is ez a belső hang?

A belső hang lényegében a gondolataid összessége, amelyek reggeltől estig cikáznak a fejedben. A gondolataid tesznek olyanná, amilyen valójában vagy. Egy nehéz időszakban legtöbbünkön elhatalmasodik a pánik, mert a negatív érzések egyre mélyebbre és mélyebbre húznak le. Ha engedsz a negatív gondolatoknak, azok pesszimizmust szülnek, míg a pozitív belső hozzáállás segít felülkerekedni a problémákon. Ha minden nap arra törekszel, hogy csak az optimista gondolatokra fókuszálsz, azzal könnyebben elérheted a vágyott belső békét és hosszú távú boldogságot.

Hogyan fogj hozzá?

Légy hálás!

A hála érzése lesz a legnagyobb szövetségesed ezen az úton. Ha mindig csak arra koncentrálsz, ami jót és boldogságot hoz az életedbe, akkor az optimizmus egy még magasabb szintjére kerülhetsz. Vezethetsz akár naplót is, amelybe minden nap leírod, hogy miért érzed magad hálásnak, és miért tartozol köszönettel az életednek. Ez a folyamatos figyelem segít rajta maradni a helyes úton, ezért legjobb, ha már ma elkezded! Amikor Rád törnének a rossz gondolatok, akkor elég fellapoznod a naplód, és máris elszáll a pesszimizmusod.

Erősítsd magad!

Nem feltétlenül fizikailag, sokkal inkább lelkileg. Használd az „Én … vagyok!” kijelentést, és egészítsd ki csupa bátorító, pozitív jelzővel. Minden reggel mondd ki hangosan ezt a kis „mantrát”, míg végül beépül a napi rutinodba, és meglátod néhány hét elteltével már nem is kell külön figyelmeztetni rá magadat, hiszen ösztönösen menni fog ez a fajta önbátorítás.

Köszönj el a pesszimizmustól!

Körültekintően kerüld el a negatív helyzeteket és embereket, mert így könnyebb lesz megtartanod a pozitív hozzáállásodat. Ha ugyanis belekerülsz egy pesszimista hangulatba, akkor hirtelen mindent túl sötéten kezdesz majd látni, ahonnan nehéz lesz visszaállni a derűs világnézetre. Jó példát szolgáltatnak erre a kórházak sürgősségi osztályain dolgozó nővérek, akik csupa negatív élethelyzettel találkoznak, ezért időnként szünetet tartanak, és meglátogatják az újszülött osztályt, ahol a babák felvidítják őket, és visszaadják számukra azt az erőt, amivel folytatni tudják a munkájukat.

Ezt is olvasd el! - 10 tipp, hogy pozitív párkapcsolatokat vonzz be az életedbe

Maradj csendben!

Egy olyan világban élünk, ahol folyamatosan erős vizuális és hanghatásoknak vagyunk kitéve. A telefonunk zenéjére ébredünk, és sokan a televíziós műsorokon alszanak el. Közben pedig egész nap zúgnak körülöttünk a gépek, járművek, és még sorolhatnánk. Ezért is fontos, hogy minden nap találj egy csendes órát, amikor leírhatod a naplódba a gondolataidat, hálát adhatsz a jó dolgokért és felismerheted, hogy mennyi minden pozitív élménnyel lettél gazdagabb.

Az igazi boldogság eléréséhez elengedhetetlen, hogy jól használd a belső hangod. Ez segíthet fókuszálni, pozitívnak maradni, és elkerülni a rosszat. Próbáld ki a fenti technikákat, és maradj mindig a helyes úton.