10 tipp, hogy pozitív párkapcsolatokat vonzz be az életedbe
2019-05-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Biztosan Te is érezted már, hogy azért futnak zátonyra sorozatban a kapcsolataid, mert mindig rossz férfivel kezdesz. Az ilyen kapcsolatok nem tesznek jót sem a lelkiállapotodnak, sem az önbizalmadnak, így fontos, hogy időben felismerd őket, és merj változtatni.

Ehhez először azt kell megfogalmaznod, hogy mit is szeretnél igazán az életedtől, és ki az az ember, aki valódi társad lehet. Tippjeink segítségével közelebb kerülhetsz egy egészséges, és boldog párkapcsolat eléréséhez.

1. Legyél pozitív környezetben

Ez nem is olyan nehéz, mint gondolnád. Ha sok negatív energiával, pl. folyton panaszkodó emberekkel vagy körülvéve, könnyen lehúznak a maguk szintjére. Próbálj meg minél több időt eltölteni olyan barátokkal, akik természetüknél fogva derűsek, és életigenlők.

2. Te se beszélj negatívan

Azok az emberek, akik mindenben a hibát keresik, nem tekinthetők kellemes társaságnak. Ha Te is hasonlóan viselkedsz, akkor állj meg egy pillanatra, és gondold át, hogy miért teszed ezt.  A boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatban élők azon vannak, hogy megosszák és ápolják a jó dolgokat a közös életükben, és nem azért siránkoznak, hogy mi hiányzik belőle.

3. Támogasd önmagadat

Könnyebben belekerülsz, és ott is maradsz egy negatív kapcsolatban, ha a magadról alkotott énképed is lesújtó. Próbáld észrevenni a jó tulajdonságaidat, és azokra koncentrálj, így növekedni fog az önbizalmad, és emelt fővel szebbnek látod majd a külvilágot is.

4. Ne ragadj le a múltnál

Valószínűleg Te is gyakran elköveted azt a hibát, hogy a múlton merengsz, és esetleg visszasírod azokat a dolgokat, amelyek véget értek. Hasznos dolog tanulni a múltban elkövetett hibáinkból, de élni a jelenben kell.

5. Higgy magadban

Közhelynek tűnik, de ez a legfontosabb módja annak, hogy pozitív dolgokat vonzz be az életedbe. Ha képes vagy megbízni a saját képességeidben, és elhiszed, hogy megérdemled a boldogságot, akkor már a legjobb úton haladsz.

6. Tanulj meg nemet mondani

Ha mindig mindenkinek igent mondasz, még akkor is, ha legbelül tudod, hogy el kellene utasítanod, akkor lehet, hogy népszerű leszel, de boldog biztosan nem. Könnyen áldozatul eshetsz azoknak, akik csak kihasználnak, Te pedig tehetetlen leszel. A megoldás egyszerű: tanulj meg nemet mondani az olyan dolgokra, amelyek miatt kényelmetlenül érzed magad, és nem szükséges magyarázkodnod sem miatta.

7. Élvezd a pillanatot

Sose várd a megfelelő pillanatot. Az mindig éppen most van, a jelenben. Az emberek folyton elégedetlenek, mert előre meghatározzák, hogy minek kell ahhoz megtörténnie, vagy mit kell elérniük ahhoz, hogy a jövőben majd boldogok legyenek. De ez sajnos nem így működik. Mindig lesz valami, ami nem sikerül, ami nem úgy alakul, ez viszont nem állhat a boldogságod útjába. Ha pozitív kisugárzású barátokkal veszed körül magad, akkor megtanulod majd értékelni az embereket, a világot, és önmagadat olyannak, amilyenek.

8. Szabadulj meg a stressztől

Ez a jó tanács talán lehetetlen feladatnak tűnik, de még mindig könnyebb, mint folytatni az eddigi mókuskereket. Először is meg kell találnod, hogy mi okoz az életedben stresszhelyzetet. Ha megtanulod féken tartani, és kezelni, akkor az életed is meg fog változni.

9. Légy figyelmes

Élj nyitott szemmel. Nem kell szeretned mindent, ami körülötted történik, de próbáld meg észrevenni mindenben a jót. Ha naponta gyakorlod ezt, akkor figyeld meg, hogy fog megváltozni a hozzáállásod az életedhez, és többi emberhez.

10. Légy boldog azzal, amid van

Ne az anyagi dolgokra koncentrálj, ne akarj olyan életszínvonalat, amit nem engedhetsz meg. A pénz fontos, de hosszú távon nem ez tesz boldoggá. Meg kell tanulnod értékelni mindazt, amid van, és légy érte hálás. Ha nem így teszel, örökké elégedetlen, és végül boldogtalan leszel. Az ilyen embert pedig a pozitív kapcsolatok is elkerülik.

par