7 tipp, hogy izzadságállóvá tedd a sminked
2021-07-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Sokan most biztosan úgy vélik, hogy a legegyszerűbb megoldás, ha nem sminkeljük ki magunkat a melegebb napokon, illetve sportoláskor. Sok nő azonban nem érzi jól magát a bőrében, ha nincs legalább egy pici make-up az arcán. Számukra hoztunk pár szuper tippet, melyeknek hála többé nem kell attól tartaniuk, hogy két felülés után, már lefolyt az arcukról a korábban precízen felvitt smink.1. Világos színek

Az első tippünk, hogy nyáron mellőzzük a sötét színeket. A napbarnított bőrnek köszönhetően nincs is szükségünk túl sok, illetve feltűnő sminkre, sokkal inkább a világos és természetes árnyalatokat részesítsük előnyben, többek közt a szemhéjunkon és az ajkainkon is. Ebben az esetben akkor sincs nagy baj, ha mégis elkenődne a smink, hiszen így sokkal kevésbé lesz feltűnő.

2. Színezett nappali krém

Normál vagy kevert bőr esetén teljesen elegendő, ha egy színezett nappali krémet viszünk fel az arcunkra, az alapozót elhagyhatjuk. A felkent réteg legyen minél vékonyabb, a felesleges krémet pedig nyugodtan itassuk fel egy papírzsebkendővel.3. Vízálló termékek

Manapság már minden sminkterméknek van vízálló változata is, amiket bátran használhatunk is, így még a legnagyobb forróságban is szép és tartós marad a sminkünk. Sőt mi több, az alapozónk sem lesz foltos.

4. Magas viasztartalom

Forróság esetén arra is érdemes figyelnünk, hogy a dekorkozmetikai termékeinknek magas legyen a viasztartalmuk, illetve a színpigmentációjuk. Ezeknek köszönhetően sokkal vízállóbbak és tartósabbak, mint az olaj alapú alternatívák.

5. Ütögetésre fel!

Egy másik hatásos tipp, ha nem felkenjük az alapozót az arcunkra, hanem óvatosan beleütögetjük az ujjainkkal a bőrünkbe. Ennek a trükknek hála még az olyan termékeket is vízállóvá varázsoljuk, melyek alapvetően nem azok.

6. Púder

Amikor magasra szökik a hőmérő higanyszála, a púder az egyik legjobb barátunk. Annak hála még a szemhéjpúder is tartósabb marad. Ehhez mindössze némi púder állagú alapozót vigyünk fel a szemhéjunkra, és csak ezután fessük ki.

7. Krém állagú termékek

Míg az alapozó esetén ajánlott a porállagú használata, addig pirosító és szemhéjfesték esetén inkább a krémes változatokat részesítsük előnyben. Ezek sokkal jobban megtapadnak a bőrünkön, így tartósabbak is.

Forrás: Activebeauty