Így hozd helyre a félresikerült önbarnítást!
2021-10-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Mindannyian átérezzük: felébredsz reggel, az előző este felvitt önbarnítót pedig megpróbálod lemosni az útmutató szerint, és reménykedsz, hogy gyönyörű, aranybarna bőrt kapsz, a végeredmény viszont szörnyen rosszra sikerül.

De mi ennek az oka? Talán egy nem elég jó minőségű terméket választottál vagy számodra túl narancsos árnyalatot? Sok tényező lehet a hibás, de a lényeg, hogy tudd, hogy tüntesd el a kellemetlen látványt!

Lehet, hogy maximálisan betartod az útmutató lépéseit, de néha a hibák kikerülhetetlenek. És ilyenkor mi lehet a megoldás? Vannak, akik a száraz testkefére esküsznek, de a babaolajat is rengetegen választják. De milyen lehetőségeid vannak még?

 

Hogyan távolíthatod el az önbarnítót?

A barnulás tovább folytatódik, még akkor is, ha lemosod. Ténylegesen csak három nap elteltével távolíthatod el. Azonban vannak tippek és trükkök, amik felgyorsíthatják a folyamatot.

Az egyik legjobb módszer, ha aromaterápiás olajjal gazdagított fürdőt veszel, ugyanis segít a bőr felületének fellazításában. A törölköződdel óvatosan dörzsölheted a makacs foltokat, különösen azokon a területeken - a karod és a combod belsején - ahol a legkönnyebben összegyűlhet az önbarnító.

Vannak olyan termékek, amelyek segíthetnek az eltávolításban?

Természetesen vannak olyan termékek, amelyek ilyen szempontból kifejezetten hasznosak, a sárgásság megszüntetésére irányulnak. Ezek leginkább tónuskiemelők, hámlasztók, testradírok és alapozó hatású testápolók.

 

Mi a helyzet a hagyományos módszerrel?

Ha már nagyon felbosszantottak a makacs, nem kívánt foltok, akkor vágj egy szelet friss citromot és masszírozd bele az adott területbe.

Hogyan kerülheted el a csíkokat?

Úgy, hogy egyenletes, tiszta, hámlasztott bőrre alkalmazod. Gondoskodj róla, hogy a bőrödön ne maradjon olaj, viasz vagy testápoló, hiszen ezek reakcióba léphetnek a barnítóval. Egy kis stratégiailag felkent hidratáló viszont hasznos lehet. Vigyél fel egy könnyű réteg aloe vera alapú hidratálót a tenyeredre, a könyöködre, a térdedre és a talpadra, hogy lelassuljon ezeken a területeken a barnulás azért, mert alapvetően szárazabbak, mint a test többi része és a barnítókrémek jobban, gyorsabban felszívódnak és hatékonyabban kifejtik a hatásukat, tehát mélyebben barnulnak.

Ami a felvitelt illeti: mindig a bokádtól kezdd, egészen a mellkasodig, mindezt pedig sűrű mozdulatokkal végezd, de ne körkörössel, így biztosítva az egyenletes eloszlást.

Forrás: Glamour