Magányosan egy párkapcsolatban?
2021-11-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy csak az egyedülálló emberek szenvedhetnek a magánytól. Sajnos nagyon is sok párkapcsolatból hiányzik az összhang és a béke, így azok is érezhetik magukat elszigetelten, akik mellett ott áll egy partner. Ez természetesen egyértelmű jele annak, hogy a kapcsolat rég nem működik, csak egyik fél sem vette még a bátorságot, hogy kilépjen belőle. Holott nincs rendjén, ha valaki magányos a párja mellett, ezért fontos, hogy mihamarabb tegyen ellene.

Hogyan és mit? Kövesd az alábbi tanácsainkat!

Az első és legfontosabb lépés, hogy eldöntsd, szereted-e még egyáltalán, és ő viszonozza-e az érzelmeidet. Ha egy kapcsolatból elveszett a szerelem, akkor muszáj meghozni azt a bizonyos, nehéz döntést, és felvállalni a szakítást. Amennyiben viszont úgy érzed, hogy lehetséges a visszaút egymáshoz, és mindkettőtökben meg van a szándék, akkor közösen kell megtalálnotok a probléma okait. Idézzétek fel, hogy milyen volt, amikor még szerettétek egymást, mi volt az, ami miatt a másikat választottátok, és mi az, ami időközben elveszett. Ha sikerül eljutnotok a gondok gyökereihez, akkor elkezdhetitek visszaterelni a kapcsolatot a helyes vágányra.

Őszinte és nyílt kommunikáció nélkül nem fog menni. Tudnod kell, hogyan beszélj a partnerednek az érzéseidről, és azokról a dolgokról, amelyeken szerinted változtatnotok kellene. De ne csupán Te mesélj, hagyd, hogy ő is megnyíljon előtted. Könnyen előfordulhat, hogy egy korábbi sérelem vagy egy félreértés az az ok, ami miatt egy áthatolhatatlan falat emelt maga köré. Ha két ember nyíltan képes beszélni a problémákról és az érzelmekről, akkor a párkapcsolat is sokkal boldogabb lesz, és kisebb az esélye annak, hogy bármelyikük is magányosnak érezné magát.

Ezt is olvasd el! - Egyedül vagy magányosan? – a 6 legnagyobb különbség

Az is fontos, hogy mind a ketten legyetek jelen adott pillanatban. Ne csak egy szobában üljetek egymás mellett, hanem ténylegesen is legyetek együtt. Tegyétek félre a telefonokat, és ne a közös kedvenc sorozatotok közben próbáljátok megbeszélni a legnagyobb problémáitokat. Inkább szánjátok rá az időt, és zárjatok ki minden külső zavaró tényezőt. Ha nem teszitek meg, akkor csak tovább fog mélyülni köztetek a szakadék, és egyre nehezebb lesz visszatalálnotok egymáshoz.

Ne érezd magad rosszul amiatt, hogy magányos vagy a partnered mellett. Ez nem kizárólag a Te hibád, inkább közös ügy, amely megoldásra szorul. Ne félj előhozni a témát, és beszélni róla. Ha süket fülekre találsz, akkor sajnos nincs már tovább, de ha a párod is nyitott a megoldásra, akkor együtt sokkal könnyebben fog menni.