3+1 kreatív megoldás, amely meghatározza a 2022-es gyerekszoba trendeket
2021-11-18  /  Szerző:   /   Ajánló

A gyerekszoba igazi mesevilág, ahol a legkisebbek elmerülhetnek legfontosabb feladatukban: az önfeledt játékban. A szülők pedig gyermeki lelkesedéssel vetik bele magukat a megtervezésébe: ha nekik anno nem volt külön szobájuk, azért, ha pedig ma is örömmel emlékszik vissza saját kiskori birodalomra, akkor azért. Ha épp te is inspirációt gyűjtesz, mindig jó ötlet rápillantani az aktuális trendekre - mi most előre gondolkodva rögtön a 2022-es előrejelzésekkel készültünk neked.


Házikó ágyak

Különböző gyerekszoba divatok jönnek és mennek, a házikó ágyak azonban évek óta stabilan tartják magukat - nem lesz ez másként 2022-ben sem. A házikó ágy hidat teremt a gyerekek végtelenül színes álomvilága és a szülők stílusos lakberendezés iránti igénye között. Játékos formája mellett ugyanis szín-és anyagfelhasználása jellemzően letisztult, így remekül passzol a szoba és a lakás többi bútorához.

Tipp: az AMI bútorok kínálatában többféle típusú és színű tömör fenyő házikó ágyat találunk, amelyeket kizárólag biztonságos, ökológiai besorolású festékekkel és lakkokkal kezelnek.

Kreatív színek

Ki mondta, hogy a gyerekszoba csakis kék vagy rózsaszín lehet? Egyre több szülő választ a nemekhez társított klasszikus színektől eltérő árnyalatokat - ez pedig több okból is praktikus. Egyrészt szakít a konvenciókkal és a gyermekek mesebeli színvilágába jobban passzoló árnyalatokat emel be az enteriőrbe - másrészt pedig extrán bölcs döntésnek bizonyul akkor, amikor több, különböző nemű testvér is együtt lakik a helyiségben. Egy kellemes zöld, sárga vagy neutrális színvilággal elejét vehetjük a gyakori felújításnak és a tesók közötti konfliktusnak.

Berendezés, gyerekszemmel

Egyre többen tartják fontosnak, hogy a legkisebbek lakhelye ne csak egy felnőtt szoba legyen vidámabb színekkel, hanem valóban a gyerekekre legyen szabva. Nem véletlenül élik tehát reneszánszukat a gyerkőcökre méretezett bútorok, a földön játszásnak teret adó pihe-puha szőnyegek és a “legális” firkálásra is lehetőséget biztosító krétatáblák.

Poszterek és falmatricák

Sokan talán mosolyogva emlékeznek vissza a szüleik, nagyszüleik lakásából ismerős egész falat betöltő poszterekre, amelyek trópusi erdőbe vagy tengerpartra repítették a szobát. Mindenkit megnyugtatunk, szerencsére nem ez a megosztó retro dekoráció áll újra a lakberendezési trendek küszöbén, hanem a stílusos, modern kedves grafikával ellátott fali díszek. Egyedivé teszik a szobát, és egyszerűen cserélhetők is, ha a csemete úgy érezné, kinőtte őket.