Körteleves pirított mandulával
2024-04-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez:

-6 nagyobb körte

-1 mk. őrölt fahéj

-1 bio citrom reszelt héja

-édesítőszer, ízlés szerint

-1 csipet kurkuma

-1 púpozott ek. kókuszos ízű pudingpor

-3 ek. vega növényi tejföl

A tálaláshoz:

-5 dkg szeletelt mandula

-3 dkg puffasztott quinoa

Elkészítés:

A körtéket meghámozzuk, kockára vágjuk. Lábosba tesszük a fahéjjal, a citromhéjjal, kevés édesítőszerrel meg csipet sóval, majd felengedjük 8 dl vízzel és puhára főzzük a gyümölcsöt. Botmixerrel pürésítjük.

A pudingport kikeverjük a növényi tejföllel, a leveshez adjuk a kurkumával együtt, és pár perc alatt összefőzzük. Ha szükséges, adhatunk hozzá még édesítőszert.

Forró, bevonatos serpenyőben, szárazon a mandulát folyamatosan rázogatva 1-2 perc alatt megpirítjuk, a quinoát szintén 1 perc alatt megpirítjuk.

Tálaláskor a levest megszórjuk a pirított mandulával, a quinoával és ízlés szerint reszelt narancshéjjal is. Melegen is, langyosan is finom.

Munka: kb. 15 perc

Fogyasztható: kb. 25 perc