Japán manikűr - az idei körömtrend
2022-10-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Az utóbbi években egyre jobban elterjedtek a zselés, az akril és a shellac műkörmök, idén azonban ezeket egy új trend próbálja leváltani, méghozzá a japán manikűr.

Mi a japán manikűr?

Ennél a fajta manikűrnél nem a feltűnő színek és optika áll a középpontban, sokkal inkább a körmök természetes ápolása, méghozzá kémiai vegyszerek nélkül. Ez egy rendkívül nagy előny a műkörmökkel szemben, de még sokkal több pozitívum szól mellette. Lássuk, hogy melyek ezek!

 

1. A körmöket természetes anyagokkal erősítik meg

Ahogy már előbb is említettük, a japán manikűrnél csak természetes anyagokkal dolgoznak. A körmök reszelése és formázása után méhviasszal, algákkal vagy rizstejjel kenik be azokat. Ezek nem csupán erősítik a körmöket és a körömbőrt, hanem egy sima felületet hoznak létre, hasonlóan egy peelinghez. Ezt követően a szakember egy ásványi anyagokban gazdag púdert visz fel, amitől gyönyörűen fényesek lesznek a körmök.

2. Természetes megjelenés

A japán manikűr mindazoknak jó választás, akik az extrém formák és színek helyett a természetes megjelenést és eleganciát részesítik előnyben. A természetes anyagoknak hála a körmeid egy visszafogott halvány rózsaszínre hasonlító árnyalatban pompáznak, ezáltal bármilyen szetthez és alkalomhoz illenek.

3. Időspórolás

Ennek a manikűrnek hála búcsút inthetsz a körmösnél eltöltött hosszú óráknak, és attól sem kell rettegned, hogy a körmeid letörnek, ugyanis ezzel a technikával sokkal erősebbek, ellenállóbbak és egészségesebbek lesznek. Ebben pedig nagy szerepük van a természetes anyagoknak.

 

4. Otthoni ápolás

Annak ellenére, hogy egy profi körmös tudja a legjobban elkészíteni a japán manikűrt, a körmök további ápolása otthon is remekül kivitelezhető, ugyanis nem igényel semmi extra dolgot. A manikűr során a körmeid természetes szépségét emeli ki a szakember, amit a körömbőr rendszeres krémezésével Te is könnyen fenn tudsz tartani. Ezen kívül ajánlott a bőrirritáló vegyszereket kerülnöd, kézmosás során pedig bőrkímélő szappant használj.

Fontos: Otthon ne fesd át a körmeidet hagyományos lakkal, inkább hagyj nekik egy kis szünetet, amikor semmilyen körömlakk nem éri őket, hiszen így jutnak levegőhöz. A japán manikűr fényessége kb. 2-3 hétig tart ki.

5. Fenntartható

A természetes összetevőknek hála ez egy sokkal fenntarthatóbb manikűr technika a hagyományos képest, főleg az akrilkörmökhöz képest, melyek túl gyakori alkalmazása kárt tehet a körömbőrben, emellett pedig a benne található műanyag környezetszennyező. A japán manikűr régi hagyományokhoz és a japán kultúra alapjaihoz nyúl vissza. Ezeknek köszönhetően pedig környezetkímélően tudod ápolni a körmeidet.

Hasonló bejegyzések