Így változnak a párválasztási szempontjaink az életkor előrehaladtával
2023-04-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Több szakmai tanulmány született már azzal kapcsolatban, hogy miként változnak a párválasztási preferenciák az életkor előrehaladtával. Amíg egyes tényezők öröknek tekinthetők, addig mások átalakulnak.

Ráadásul az online társkeresés térnyerésével még élesebbé vált a határ az idősek és a fiatal felnőttek ízlése és szokásai között.

 

A kutatások kimutatták, hogy az alábbi dolgok mindenképpen változnak az életkortól függően:

- A nők egészen 75 éves korukig a tőlük idősebb férfiak körében keresgélnek, azután viszont már inkább a fiatalabb korosztály felé nő meg az érdeklődésük.

- A férfiak minél idősebbek, annál valószínűbb, hogy fiatalabb társra vágynak.

- 60 éves kor fölött egyre fontosabb feltétellé válik a társkeresők számára az egészség és a mobilitás.

- A korosabb emberek sokkal merevebben ragaszkodnak olyan elvárásaikhoz, mint a testmagasság, az etnikai és vallási hovatartozás.

- Az idősebbek nyitottabbak az olyan partnerekre, akik tőlük távolabbi lakóhelyen élnek.Ez is érdekelhet! - A 7 legfőbb erény, amit a férfiak keresnek egy nőben!

A következő párválasztási kritériumok viszont időtállóak:

- A fizikai vonzalom sokkal fontosabb a férfiak számára, mint a nőknek. Legyen a férfi 20 éves, vagy akár 70, mindenképpen csinos partnert szeretne maga mellé.

- A nők sokkal válogatósabbak, mint a férfiak, bármely életkorban is vizsgáljuk őket, nekik több a feltételük és sokkal jobban ragaszkodnak a saját elvárásaikhoz az ismerkedés során.

 

Természetes dolog, hogy változnak az igényeink és elvárásaink az életkor előrehaladtával, hiszen mi magunk is egyre érettebbek, tapasztaltabbak leszünk. Az átélt élmények, sikerek és kudarcok átformálnak bennünket, megértőbbek és toleránsabbak leszünk, átértékeljük, hogy mely dolgok fontosak az életben és párkapcsolatban, és melyek kevésbé, és egyre inkább igyekszünk azokra összpontosítani, amelyek hozzájárulnak a boldogságunk eléréséhez.