Rakott keksz
2023-04-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 14 szelethez:

-20 dkg étcsokoládé tortabevonó

-20 dkg tejcsokoládé tortabevonó

-25 dkg vaj vagy kókuszolaj

-2 tojás

-15 dkg porcukor

-2 ek. holland kakaópor

-1 ek. instant kávé

-2 ek. tejszínes likőr (pl. Baileys)

-1 citrom reszelt héja

-20 dkg vajas keksz

Elkészítés:

Frissen tartó fóliával kibélelünk egy hosszúkás sütőformát. A csokoládékat vízfürdő fölött megolvasztjuk a vajjal. A tojásokat simára keverjük a porcukorral és csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a kakaóport, a kávéport, a likőrt és a citromhéjat. Fokozatosan a megolvadt csokoldához adjuk, és a gőzfürdő fölött még összefőzzük.

A fóliázott sütőformában vékonyan elkenünk egy réteg kakaós masszát, a mennyiség kb. negyed részét. Erre fektetünk kb. 3 darab kétszersültet. Ismét egy vékony réteg massza, kétszersült, massza, kétszersült következik, és a végén kakaós masszával zárjuk le. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnapra a kétszersült kellően megpuhul, a csokoládébevonat pedig jól megkeményedik. Vékony szereltekre vágjuk. Tálaláskor megszórhatjuk pirított pisztáciával.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: másnap