Rakott keksz
Hozzávalók kb. 14 szelethez:
-20 dkg étcsokoládé tortabevonó
-20 dkg tejcsokoládé tortabevonó
-25 dkg vaj vagy kókuszolaj
-2 tojás
-15 dkg porcukor
-2 ek. holland kakaópor
-1 ek. instant kávé
-2 ek. tejszínes likőr (pl. Baileys)
-1 citrom reszelt héja
-20 dkg vajas keksz
Elkészítés:
Frissen tartó fóliával kibélelünk egy hosszúkás sütőformát. A csokoládékat vízfürdő fölött megolvasztjuk a vajjal. A tojásokat simára keverjük a porcukorral és csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a kakaóport, a kávéport, a likőrt és a citromhéjat. Fokozatosan a megolvadt csokoldához adjuk, és a gőzfürdő fölött még összefőzzük.
A fóliázott sütőformában vékonyan elkenünk egy réteg kakaós masszát, a mennyiség kb. negyed részét. Erre fektetünk kb. 3 darab kétszersültet. Ismét egy vékony réteg massza, kétszersült, massza, kétszersült következik, és a végén kakaós masszával zárjuk le. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnapra a kétszersült kellően megpuhul, a csokoládébevonat pedig jól megkeményedik. Vékony szereltekre vágjuk. Tálaláskor megszórhatjuk pirított pisztáciával.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: másnap