Honnan tudhatod, hogy megcsókolhatod már az első randin?
2020-01-31  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Az interneten és a különböző magazinokban számtalan randi tippet olvashatsz. Leírják, hogy mit viselj, hová szervezd, és miről beszélgess. Talán olyan tiltást is hallottál már, hogy „sose csókolózz az első randin”. De vajon ez még ma is igaz? Adódhat olyan helyzet, ami felülírja ezt a szabályt?

Olvass tovább és ismerd meg azokat a tényezőket, amelyek alapján eldöntheted, hogy szabad-e már a legelső találkozáskor megcsókolnod a partnered!

1. Érdeklődés

Különösen az online társkeresés esetén az első randevúra általában már úgy érkezünk, hogy relatíve sok tényt tudunk a partnerünkről. Bár természetesen az első személyes benyomást semmi nem helyettesítheti, mégis az előzetes levelezések felgyorsíthatják a kapcsolat fejlődését. Emellett a közösségi média szintén segít abban, hogy kicsit közelebbről megismerjünk valakit, akivel korábban sosem találkoztunk. Ha az első személyes randevú után pedig még mindig odavagy az illetőért, akkor miért ne lehetne ezt egy csókkal is kifejezni felé?

Ez is érdekelni fog! 7 ok, hogy miért fontos a csók egy párkapcsolatban?

2. Komfort

Az egyik legfontosabb tényező ebben a döntésben a Te hozzáállásod. Egyáltalán mennyire érzed helyénvalónak, konfortosnak, hogy az első randin megtörténjen? Sikerüljön bármilyen jól is a találkozó, fontos, hogy készen állj egy intimebb közeledésre. Ez személyiségfüggő, és teljesen rendben van az is, ha az első randin még nem szeretnél semmit sem elkapkodni.

3. Szándék

Előfordulhat, hogy egyikőtök sem komoly kapcsolatot keres épp, inkább csak egy kellemes időtöltést, mindenféle elköteleződés nélkül. Ebben az esetben, fontos, hogy már a legelején világossá tegyétek mind a ketten a szándékaitokat, és tiszteletben tartsátok egymás érzéseit. Ha pedig kölcsönösen nyitottak vagytok rá, akkor semmilyen bűnt nem követtek el azzal, hogy gyorsabban fejest ugrotok egy laza kapcsolatba.

Szabad-e csókolózni az első randin? Nincs egyértelmű, helyes válasz.

Vannak helyzetek, amikor csak úgy megtörténik egyik dolog a másik után. Egy első csók megeshet akkor is, ha az ismerkedés még nem jutott el kellően intim szakaszba. Egy romantikus séta, vagy egy elcsípett sejtelmes pillantás mindent felgyorsíthat.

Ha viszont a randin inkább csak udvarias köröket futtok, és bizonytalan vagy a továbbiakban, akkor talán jobb, ha inkább egy lépést hátrálsz, és nem engedsz a partnered közeledésének. Egy csók után ugyanis sokkal nehezebb kilépni egy igazából el sem kezdett kapcsolatból, és mindenképp nagyobb lelki fájdalmakat okoz a végén.