7 ok, hogy miért fontos a csók egy párkapcsolatban?
2019-12-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Nincs is kellemesebb dolog, mint megölelni, és szenvedélyesen megcsókolni a szerelmedet egy hosszabb távollét, vagy akár csak egy fárasztó munkanap után. De amellett, hogy jó érzés, a csók egy rendkívül fontos, és elmaradhatatlan része a szerelmi életünknek.

Olvass tovább, és megtudhatod, hogy miért!

1. ok: Több csók – boldogabb párkapcsolat

Talán nem ér meglepetésként az a tény, hogy minél gyakrabban csókolózik egy pár, annál elégedettebbek a kapcsolatukkal is.

2. ok: Elűzi a stresszt

Egy csók megnyugtat, és pozitív energiákat szabadít fel a testünkben. Ezáltal könnyebben magad mögött hagyhatod a stresszt és a romboló negatív gondolatokat.

Ez is érdekelni fog! Az egészséges párkapcsolatok 3 titkos összetevője

3. ok: Felszabadít, és szórakoztat

Egy csók lehetővé teszi, hogy kibújj a szabályok alól, és spontaneitásra ösztönöz. Mindamellett kellemes, minőségi, páros időtöltés.

4. ok: Segít megélni a pillanatot

Jellemzően nem a jelenben élünk. Legalábbis fejben. Rágódunk a múlton, aggódunk a jövőn, közben pedig úgy múlik el egy-egy pillanat, hogy észre sem vesszük. Egy csók a pároddal segít kiszakadni ebből a mókuskerékből, és lehetővé teszi, hogy végre csak a fontos dolgokra koncentrálj.

5. ok: Szavak nélkül is elmond mindent

Egy csók elárulja a kedvesed legbensőbb gondolatait, anélkül, hogy megszólalnátok. Egy csókból megtudhatod, hogy a párod szeret, és vonzódik hozzád, de sajnos azt is, ha valami megváltozott, és már nem kíván.

6. ok: A szenvedély mércéje

Egy csók egy új partnerrel előre jelzi számodra, hogy mire számíthatsz tőle az intim pillanatokban. Gyakran itt megpecsételődik egy kapcsolat sorsa, hiszen már ekkor érezni fogod, hogy működik-e köztetek a kémia.

7. ok: Minden csók szorosabbá teszi a köztetek lévő köteléket

Az ajkak számtalan idegvégződése óriási mennyiségű biológiai információt küld az agy felé minden csók alkalmával. Ettől fokozódik a szervezetben az oxitocin, azaz a boldogsághormon termelődése. Mit is jelent ez? Nyugodt, és kiegyensúlyozott leszel, a párod mellett biztonságban érzed magad, kialakul a kölcsönös bizalom, amely minden tartós kapcsolat alapja.

7-ok-hogy-miert-fontos-a-csok-egy-parkapcsolatban