Hogyan találj rá a belső békédre egy zűrös kapcsolatban?
2022-11-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Mindenki életében előfordulnak olyan időszakok, amikor úgy érzi, hogy minden szétesik, kicsúszik az irányítás a kezéből, és csak nagy erőfeszítések árán tudja azt visszaszerezni.

Egy komolyabb veszekedés a pároddal, vagy csak egy állandó baljós érzés, hogy valami végérvényesen elromlott köztetek, mind okozhatnak nehéz napokat vagy akár heteket.

Ugyanakkor az életed ugyanúgy megy tovább, a munkahelyeden továbbra is meg kell felelned az elvárásoknak, mosolyognod kell az ügyfelekre, és jó képet vágni egy-egy pozitív történésre, bármennyire is nehezedre esik így tenni.

Ilyenkor jól jön néhány technika, amely segíthet megtalálni a belső békédet és túllépni a nehézségeken.

Foglald el magad!

Az egyik legjobb módszer, hogy eltereld a figyelmed a rossz gondolatokról, ha a napod minden percét jól beosztod, és nem hagysz még egy pillanatnyi lehetőséget sem a szomorkodásra. Bármilyen feladat jó, aminél nem kell gondolkozni, csak csinálni. Fordítsd a fájdalmadat valami építőjellegű tevékenységre, és egy olyan belső motivációra bukkansz majd, aminek a létezését eddig nem is sejtetted. Egy tavaszi nagytakarítás, megszabadulás a régi holmiktól, vagy egy új projekt a munkádban, mind segíthet egy ilyen zűrös életszakaszban.

Olvass inspiráló idézeteket és cikkeket!

Talán elsőre elcsépeltnek hangzik, mégis sok erőt meríthetsz mások példájából. Olvass olyan emberekről, akik túléltek egy hasonló helyzetet, akik megosztják a sikerrel alkalmazott módszereiket és akiktől Te is eltanulhatsz néhány jó tippet.

Vezess naplót!

Bár kislányosnak és elavultnak tűnhet, még a mai modern világban is hasznodra lehet, ha minden rossz gondolatot kiírsz magadból. Persze az is remek, ha a legjobb barátnőd vállán sírod ki a fájdalmad, de egy saját napló sokkal praktikusabb. Ezzel megvéded a titkaidat, megmarad az intimitás és persze bármikor előkaphatod, amikor csak úgy érzed, hogy szükséged van rá. Akár hagyományos formában, akár elektronikusan vezeted, fontos, hogy ne másítsd meg a valóságot, ne akarj jobb színben feltűnni, csak az igazat és az első gondolatot írd le, ami csak eszedbe jut.

Ez is érdekelhet!  - Az önbizalomhiány jelei

Ismételj önerősítő mondatokat!

Amikor a világ összedőlni látszik körülöttünk, akkor szinte azonnal önmagunkat hibáztatjuk, és az önértékelésünk süllyedni kezd. Ne várd meg, amíg teljesen magával ránt a probléma, inkább írj le olyan pozitív állításokat, amelyekben emlékezteted magad a jó tulajdonságaidra, az erősségeidre, a sikereidre. Bármikor azt érzed, hogy elvesztél, kapd elő a listád, és olvasd el többször. Ez segíthet ráébredni, hogy sokkal erősebb vagy annál, mint hitted, és bármilyen nehézséget képes vagy átvészelni vagy megoldani.