8 tipp, amire még használhatod az alufóliát az élelmiszerek csomagolásán kívül
2022-11-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Az alufóliát elsősorban az élelmiszerek csomagolására és tárolására használjuk. Azt viszont tudtad, hogy még sok minden másra is jó? Igazán praktikus az alufólia használata, amiket most neked is ki kell próbálnod.

1. Elkerülhetjük, hogy gereblyélés, kapálás, ásás közben vízhólyag legyen a kezünkre, ha a munkaeszköz nyelét egy réteg fóliába tekerjük. Így nem fog csúszkálni a kezünk munka közben, és nem sérül meg a bőr.

2. A maradék fagylalt gyakran kristályos lesz, ha betesszük a fagyasztóba. Mielőtt rátennénk a tetőt, húzzunk a dobozra egy réteg fóliát, így krémes állagú marad a fagylaltunk.

3. Ha nem akarjuk kimosni az ecsetet, hiszen holnap újra folytatjuk a festést, csomagoljuk fóliába az ecsetet, és akkor nem fog megszáradni.

4. A banán szár felőli végét tekerjük fóliába, és így késleltethetjük a fonnyadást, rothadást. A fólia segítségével sokkal hosszabb ideig frissen marad.

5. Ha kirándulni megyünk, vonjuk be a folyékony kozmetikumainkat, sampont, tusfürdőt stb. egy réteg fóliával. Így megakadályozhatjuk, hogy belefolyjanak a táskánkba.

6. Átmeneti megoldás lehet, hogy ha húznak az ablakaink, télire egy réteg fóliával borítjuk be őket. A fólia nagyon jól szigetel.

7. Ha kirándulni, piknikezni megyünk, csomagoljuk az evőeszközöket, tányérokat, csészéket fóliába, így biztosan tiszták, és higiénikusak maradnak.

8. A hűtőszekrény polcait vonjuk be fóliával, és, ha összepiszkoskodott, egyszerűen cseréljük ki egy új rétegre.