Vegán vaníliás kifli
Azok közé tartozol, akik a kekszes tányérról először a vaníliás kifliket lopkodják le? Valószínűleg felmerült már benned a kérdés, hogy van-e vegán elkészítési módja is a mennyei aprósütinek. Attól még, hogy vegán vagy, a te konyhádban is szállhat az isteni vanília- és cukorillat! Fogadjunk, hogy a vegán vajjal készült vaníliás kiflik legalább olyan finomak, mint gyermekkorod hókiflijei!
Hozzávalók:
- 200 g búza finomliszt
- 2 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 100 g porcukor a tésztához és 20 g a megszóráshoz
- 100 g darált mogyoró
- 100 g vegán vaj
Elkészítés:
1. Vedd ki a vegán vajat a hűtőszekrényből, és várj, amíg szobahőmérsékletűre melegszik. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra, felső-alsó sütés funkción.
2. Keverd össze a lisztet, a darált mogyorót, 1 csomag vaníliás cukrot és a porcukrot egy tálban.
3. Add hozzá a feldarabolt vegán vajat, és gyors mozdulatokkal gyúrd egy tésztává a hozzávalókat. Formázz belőle kiflicskéket, és sorakoztasd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Tipp: Ma már speciális vaníliás kifli sütő tepsik is kaphatók, amikkel tökéletes formájú kifliket süthetsz.
4. Told be a tepsit a sütőbe, és süsd a kifliket 15 percig. Amikor a kiflik szép aranybarna színt kaptak, vedd ki őket a sütőből, és amíg még melegek, forgasd meg őket a porcukor és a vaníliás cukor keverékében.
5. Amint kihűltek a vaníliás kiflik, már kínálhatod is őket!