Hogyan ne használd a közösségi médiát, ha párkapcsolatban élsz?
2022-08-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A közösségi média átszövi az életünk szinte minden pillanatát, talán túlságosan is erőteljes hatással van ránk, persze csak, ha engedjük. Ez a téma meglehetősen kényes, különösen egy párkapcsolatban, ahol akár szakításhoz is vezethet, ha a párunknak nem tetsző módon viselkedünk az online térben.

Melyek azok a dolgok, amelyeket mindenképpen kerülnöd kell, hogy a párkapcsolatod békéje ne sérüljön? Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabbakat!

Ne kedveld az exed posztjait!

Ha szeretnéd elkerülni a konfliktus lehetőségét is, akkor legjobb, ha egyáltalán nem követed az expárjaid közösségi oldalait. Ha viszont rendszeresen like-okat nyomsz a fotóik alá, esetleg még elismerően hozzá is szólsz néhányhoz, azt az aktuális partnered biztosan nem fogja jó szemmel nézni. De, ha még őt nem is zavarja, a közeli ismerősei biztosan bogarat ültetnek majd a fülébe a hűségedet megkérdőjelezve.

A dühödet ne az online felületeken vezesd le!

A harag sosem jó tanácsadó, és így van ez a neten is. Senki másra nem tartozik, ha éppen mérges vagy a párodra, csakis kettőtökre. Azzal nem érsz el semmit, ha a dühödet kiposztolod, és ezzel lejáratod szegényt. Ráadásul pár perc múlva már valószínűleg meg is bánod, de akkorra ki tudja hányan elolvasták. A problémáidat őszinte kommunikációval próbáld megoldani, a pároddal közösen, és soha ne tegyél olyat, amelyet utána már nem tudsz visszavonni, mert egy életre eljátszhatod a bizalmát és a szerelmét.

A legfontosabb pillanataitokat tartsd meg kettőtöknek!

 Az intim perceitek és a közös élményeitek leginkább kettőtöknek a fontosak. Semmi szükség arra, hogy az exeid csámcsogjanak rajta, vagy épp vadidegenek bámulják a fotóitokat. Mert amit egyszer kiteszel a netre, az onnantól kezdve ott is marad, és bárki nézegetheti. Ezért a magánéletedet, a titkaidat és az érzéseidet tartsd meg inkább saját magadnak.

Ne hozd kellemetlen helyzetbe a társad!

Még véletlenül se tag-eld be a párod egy olyan posztra, amellyel kifigurázod (pl. a túlsúlya miatt, vagy mert horkol). Főként a férfiak érzékenyek rá, hogy senki ne sértse meg az egojukat, különösen mások előtt. Ha valamely rossz tulajdonsága zavar Téged, akkor kettesben beszélj erről vele, és ne teregesd ki a szennyest mások előtt.

Ez is érdekelhet! - Közösségi média és a párkapcsolatok. Amit a szakemberek gondolnak róla…

Ne kritizáld a párod családtagjait!

Nem feltétlenül a Facebook az, ahol ki kell beszélned a párod családtagjait, nyilvános kommentekben. Ne feledd, ezeket a partered is olvashatja, aki szereti a családját, és ezzel őt is megsérted. Maradj tisztelettudó, és családon belül igyekezz rendezni a konfliktusokat.