Hogyan kerüld el az exed hasonmásait?
2023-05-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Azt mondják, hogy a változáshoz Neked is változnod kell. Hiszen, hogyan is várhatnál más eredményt, ha mindig ugyanazt csinálod?

Nincs ez másként a társkeresésnél sem. Ha mindig ugyanazt a típust keresed, és a partnereid akár egymás hasonmásai is lehetnének, akkor miért hiszed azt, hogy egy ugyanolyan (korábban mindig kudarccal végződő) kapcsolat most működni fog? Nem fog.

 

Az alábbi 3 lépés segíthet kilépned ebből az ördögi körből, és végre megtalálhatod a tényleg hozzáillő partnert, csak tegyél egy próbát!

1. lépés:

Készíts egy listát az exed olyan tulajdonságairól, amelyeket szerettél benne. Először írj fel általános jelzőket (pl. figyelmes, nagylelkű stb.), utána pedig részletezd ezeket egyesével. Hogyan mutatkozott meg nála a figyelmesség? Minden fontos megbeszélésed, vizsgád előtt küldött egy kedves üzenetet, hogy gondol Rád, és drukkol Neked? Vagy vacsorával várt egy-egy nehéz munkanap után? Vagy befizette a csekkeket, hogy Neked már ne kelljen ilyen dolgokkal foglalkoznod?

2. lépés:

Készíts egy másik listát az exed olyan tulajdonságairól, amelyeket viszont nem bírtál elviselni. Itt is indulj az általánostól az apró dolgokig. Esetleg garasos volt? Azokra a dolgokra nem sajnálta a pénzt, ami neki fontos volt, de a Te céljaidra már nem volt keret? Veszekedett Veled, ha esetleg vettél valamit magadnak, amire szerinte nem volt szükséged?

3. lépés:

Nézd át mindkét listát, és döntsd el, hogy mit is szeretnél a következő partneredtől, és gondold végig, hogyan fogod feltérképezni ezen jellemzők jelenlétét, vagy hiányát nála. Melyek lehetnek azok a mozzanatok (egy bók, egy gesztus, egy elszólás), amelyek egyértelművé tehetik számodra, hogy van-e keresnivalód adott jelöltnél, vagy inkább tovább kell keresgélned.

 

 

Ez is érdekelhet! - Mit tegyél, ha újra feltűnik a színen az exed?

 

+1 lépés:

Gyűjtsd össze azokat a dolgokat, amelyek miatt tönkre mentek a korábbi kapcsolataid. Ha a párod fukarsága zavart, akkor a következő jelöltnél már az első randit megelőzően puhatolóznod kell, kérdéseket feltenni ezzel a témával kapcsolatban. Aztán az első találkozáskor is árulkodó, hogy felajánlja-e, hogy mindkettőtök részét kifizeti, vagy sem. Amennyiben nem, akkor is adhatsz neki még egy esélyt, ha egyébként szimpatikus számodra, és remek partnerjelöltnek tűnik. De, ha a következő alkalommal is ugyanazon problémák jönnek elő nála, akkor nincs értelme tovább folytatnod. Hiszen legalább egy ilyen kapcsolatod volt már, és akkor sem tudtál ezzel a rossz tulajdonsággal együtt élni.

A legnagyobb veszély egy új kapcsolatnál, hogy elvakítanak az érzelmeid, az izgatottságod, és túl hamar kialakul egy kötődés, holott már az első pillanatban is látod a problémákat. Megváltozni az illető nem fog, így borítékolható, hogy ez a kapcsolat is kudarcra lesz ítélve.

Hasonló bejegyzések