Mit tegyél, ha újra feltűnik a színen az exed?
2022-11-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

„Attól féltem, hogy elhagysz, de most rettegek, hogy vissza akarsz jönni.”

Az élet egy se veled, se nélküled kapcsolatban meglehetősen fárasztó és frusztráló. Rengeteg energiát felemészt, hogy egyáltalán működőképessé tedd az egész viszonyt, mégsem érzed, hogy ez lenne az igazi. Folyamatosan azt kérdezgeted magadtól, hogy megéri-e ez az egész a sok küzdelmet. De egyszer azért egy ilyen őrült viszony is véget ér, és akkor már inkább amiatt fogsz aggódni, hogy az exed véletlenül újra fel ne bukkanjon az életedben. Mit tehetsz, ha mégis megtörténik?

Harc fejben és lélekben

Először is gratulálnunk kell, hogy egyáltalán képes voltál lezárni egy ilyen kapcsolatot, és túléltél megannyi konfliktust. Nem könnyű egy ilyen élet, az állandó macska-egér harc. De a legnehezebb csatákat az ember mégis önmagával és önmagában vívja. Hatni próbálsz a gondolataidra, és hatni a szívedre. Amikor azonban már naponta azt kérdezgeted magadtól, hogy miért is tűröd még mindezt, akkor kell a legerősebbnek lenned, és kimondani a végét. Az a hatalmas könnyebbség, amikor megszabadulsz egy ilyen mérgező viszonytól, semmihez nem fogható. Óriási terhet teszel le a válladról, ami alatt eddig szinte megnyomorodtál. Végre kitisztul a fejed és a lelked, újra a régi önmagad lehetsz.

Rendet rakni a káoszban

A továbblépés folyamatában a szomorú, rossz érzésektől fokozatosan eljutsz a felszabadult boldogság állapotáig. Kezdetben siratod a múltad, keresed az okokat, és többnyire önmagadat hibáztatod a problémákért. De egy idő után rájössz majd, hogy a legjobb dolog, ami csak történhetett Veled, hogy magad mögött hagytad a múltad. Végre felfigyelsz majd, hogy mennyi jó lehetőség áll nyitva előtted, amelyeket eddig észre sem vettél.

Gyenge pillanatok

Aggodalomra adhat okot számodra, hogy az exed esetleg újra meg újra felbukkan, és vissza akar térni az életedbe. Nyilván semmi kedved elölről kezdeni az egészet, ráadásul könnyen megeshet, hogy a volt párod féltékenységi jelenetet rendez, amikor rájön, hogy Te már továbbléptél. Az is bonyolíthatja a dolgodat, hogy a megjelenése esetleg felkavarja a szívedet, és olyan érzéseket ébreszt fel benned, amelyekről már azt hitted, hogy sikerült lezárnod. Egy-egy ilyen gyenge pillanatban sajnos hajlamosak vagyunk életünk legrosszabb, és később biztosan megbánt, döntéseit meghozni. Holott visszamenni az exedhez egyet jelent azzal, hogy újra beenged ezt a mérgező légkört a mindennapjaidba. Semmi mást nem érnél el vele, csak megint fájdalomnak, csalódásnak és szomorúságnak tennéd ki magad.

Ez is érdekelhet! - Hogyan programozd át a gondolataidat, hogy végre elfogadd: nem az exed volt az igazi!

Bízz magadban!

Tegyél magadnak egy óriási szívességet, és maradj erős. Ragaszkodj a korábban meghozott, és helyes döntésedhez. Hidd el, hogy azt tiszta fejjel, és okosan tetted. Ugye Te sem akarsz magadnak rosszat? Hallgass a túlélő ösztönödre, és a józanabbik feledre. Amint megtalálod azt az embert, aki tényleg úgy törődik Veled, ahogy megérdemled, hálás leszel majd az erődért, és eszedbe sem jut majd, hogy visszasírd a múltat.