5 hasznos szépségtrükk, ami megkönnyíti az életed
2022-11-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A sminkelés és szépségápolás sokszor hosszadalmas, drága mulatság lehet. Szerencsére nem muszáj minden lépésre vagyonokat kidobni, ezekkel a trükkökkel rengeteget lehet spórolni.

1. Hajspray szemöldökre is

Ahogyan a hajspray kordában tartja a hajkoronánkat, úgy a rakoncátlan szemöldökeinknek is jót tesz. Egy keveset fújjunk egy tiszta szemöldökecsetre, ezzel igazítsuk el a szálakat.

2. Rúzs a rakoncátlan tincsekért

Ha éppen nem vagyunk hajlakk-közelben, de pár tincset fixálni szeretnénk, akkor egy kis ajakápolóval dörzsöljük be a hajszálakat.

3. Aloe vera arclemosó

Ha van otthon aloe veránk, akkor ne vásároljunk drága arclemosót, inkább vágjuk le egy darab levelet, vegyük ki abból a zselés anyagot, és azzal mossuk le a sminket magunkról.

4. Hintőpor az olajos haja

Ha nincs időnk hajat mosni, pedig már ideje lenne, mert eléggé zsíros, segít a hintőpor. Egy keveset tegyünk a tenyerünkbe, és azzal dörzsöljük be a fejbőrünket. Sötét hajra óvatosan, mert ha megszalad a hintőporos flakon, akkor nagyon látszik a tincseken a fehér por.

5. Szempillaspirállal az ősz hajszálak ellen

Ha kezdenek előbukkanni az ősz hajtincsek, kapjuk elő a szempillaspirálunkat, és fessük be őket. Sötét hajra nagyszerű ideiglenes megoldás lehet.