Hogyan programozd át a gondolataidat, hogy végre elfogadd: nem az exed volt az igazi!
2022-04-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy szakításhoz mindig két ember kell, az egyik, aki kimondja, és a másik, aki elszenvedi. Valószínűleg mindannyian álltunk már az érem mindkét oldalán.

Egy ilyen helyzetben, be kell ismerned, hogy nem az exed volt az igazi, de hogyan magyarázod ezt el a valószínűleg még mindig szerelmes szívednek? Ez sosem egyszerű. Pedig a veszteséget meg kell tanulni feldolgozni, és együtt élni az általa okozott űrrel.

Mit tehetsz, hogy könnyebben átvészeld a nehéz időszakot?

Család és barátok

Mindenki segíteni akar, a család támogatása ilyen helyzetben rendkívül fontos. Ugyanakkor nem könnyű elfogadni, hogy ha a hozzád közel álló ismerőseid úgy kezdenek el Veled beszélni, mintha az exed nem is lett volna sohasem része az életednek. Ilyenkor már azt mondják, hogy nem volt elég jó hozzád, és nem érdemelte meg, hogy szeresd. Teszik ezt annak ellenére, hogy pár napja még ők is szimpatikusnak és kedvesnek találták. Mekkora különbség! Valahogy így kellene Neked is átállítani a gondolataidat, de számodra azért nem fog ennyire egyszerűen menni, hiszen érzelmileg még mindig kötődsz hozzá, és az érzések változnak a legnehezebben, sokkal nehezebben, mint a gondolataink.

Érzelmek és gondolatok

Amikor eljutsz a felismerésig, hogy meg kellene változtatnod a véleményedet a volt párodról, de nem csupán azt, hanem az érzéseidet és az egész életedet, akkor valószínűleg fogalmad sincs, hogy miként is kezdj bele. Mindenki más módszerre esküszik, van, aki munkába temetkezik, van, aki beleveti magát a randizásba, és van, aki „átprogramozza” a gondolatait. Hogy mit jelent ez utóbbi?

A szakemberek azt állítják, hogy az elménkben semmi nincsen kőbe vésve, így pusztán gondolatokkal megváltoztatható minden. Ha csakis pozitív gondolatokra koncentrálsz, akkor teljesen másként fog működni az agyad, mintha pesszimista hiedelmekkel traktálnád.

Ez is érdekelhet! - Érzelmi kötelék – hogyan tudod elszakítani?

Hogyan lehet ezt elérni?

Könnyedén! Semmi mást nem kell tenned, mint leírni minden egyes indokot, amely alapján úgy véled, hogy biztosan nem az exed volt a nagy Ő számodra. Akár egy levélként is megfogalmazhatod, amelyet természetesen nem kell elküldened a volt partnerednek, de így legalább a „szemébe mondhatod” minden ellened elkövetett rossz tettét, és felsorolhatod az összes sérelmed, amelytől, még ma is szenvedsz. Veheted humorosra, vagy komolyra, ahogy Neked tetszik, és jobban esik.

Jegyezd fel a kívánságaidat!

Ha kiírtál magadból minden rosszat, akkor egy másik listát is készítened kell. Egy olyat, amely csakis a Te saját kívánságaidról szól. De itt ne állj meg, mert nem elég, ha csak leírod őket. Amikor kezedben van a listád, akkor olvasd fel hangosan, és készíts hangfelvételt belőle. A felvétel legyen legalább 2 órányi terjedelmű. Miért fontos ez? Amikor este lefekszel aludni, akkor kapcsold be a lejátszást, és hallgasd, amíg el nem alszol. Akkor egy olyan állapotba kerülsz majd, amikor a tested már alszik, de az elméd még ébren van és hallja a hangodat. Ez a hipnózis egy fajtája, amely nagyon hatékony tud lenni. Próbáld ki, és teszteld pár napig, hétig. A végén Te magad fogsz megdöbbenni legjobban, hogy mennyire másként látod már a dolgokat!