Érzelmi kötelék – hogyan tudod elszakítani?
2022-03-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Az érzelmek és a logikus gondolkodás nem járnak mindig kéz a kézben. Néha látszólag ok nélkül is mélypontra kerülhetünk, és nem véletlen az sem, hogy miért is olyan nehéz elfelejtenünk valakit, akihez korábban erős érzelmi szálak fűztek minket. A továbblépéshez szükséges idő nagymértékben függ a szakítás körülményeitől és a mentális állapotunktól.

Ezért is fontos, hogy elsajátíts néhány technikát, amelyekkel könnyebben megszabadulhatsz egy egészségtelen kapcsolat emlékeitől, és érzelmileg is elszakadhatsz a volt párodtól.

Gyógyítsd meg magadat!

Ne akarj mindent egy nap alatt letudni! Hagyj magadnak annyi időt a gyógyulásra, amennyi csak szükséges. Soha ne feledd, hogy az emberek csak akkor fognak tisztelni Téged, ha Te is tisztelettel és tekintettel vagy önmagad iránt. Koncentrálj befelé és keress új elfoglaltságokat, amelyek segíthetik elterelni, illetve lekötni a figyelmed.

Kell egy kis szünet!

Ha még mindig benne vagy egy kapcsolatban, akkor fontos, hogy hagyj némi szabadságot a partnerednek, így átgondolhatja, mit is szeretne ettől a viszonytól, és benne Tőled. Nem biztos, hogy egy ilyen szünet után lehet még folytatás, de legalább képesek lesztek tiszta vizet önteni a pohárba, hiszen ez idő alatt nem csupán ő, de Te is kitalálhatod, mire vágysz. Amikor kiszakadtok a napi rutinból és megszokásból, sokkal könnyebb lesz másként tekinteni a dolgokra. Menj el kirándulni, vegyél ki pár nap szabadságot a munkahelyeden, és kapcsolj ki.

Maradj a földön!

Ne dobd oda a szíved az első vonzó embernek, mert korántsem biztos, hogy ő az igazi számodra. Ha már nem kötődsz az exedhez érzelmileg, akkor élvezd ki kicsit ezt az állapotot. Szórakozz, ismerkedj, de próbálj minél többféle személyiségű partnerrel randizni. Csak így tudhatod meg, hogy ki is lenne ideális számodra. Ugyanakkor felejtsd el az irreális elvárásokat, mindenkinek vannak hibái, mint ahogy Te sem vagy tökéletes.

Ez is érdekelhet! - Randi szakítás után azonnal? Vajon működik a „kutyaharapást szőrével” gyógymód?

Tanulj mások példájából!

Elég, ha csak körbenézel a saját környezetedben, és számtalan párkapcsolatot, emberi konfliktust láthatsz. Figyeld meg, hogy mások miként oldják meg a nehézségeket, mit tesznek, hogyan reagálnak. Keresd a lehetőségét, hogy lemásold a sikeres módszereket, és ha elsajátítottad, akkor tarts is ki a döntésed mellett.