Randi szakítás után azonnal? Vajon működik a „kutyaharapást szőrével” gyógymód?
2022-02-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Egy párkapcsolatot lezárni nem könnyű, és akkor még finoman is fogalmaztunk. Olyankor úgy érezzük, hogy az egész addigi világunk romokban hever körülöttünk, bizonytalanok és szomorúak vagyunk. És végtelenül magányosak. Nem véletlen, hogy sokan pont a randizásba menekülnek szakítás után szinte azonnal. Egyrészt, mert szórakoztató, nem kell a lelki problémáikon gondolkozniuk, és még az önbizalmuknak is jót tesz néhány újdonsült bók. Másrészt viszont egy-egy ilyen futó ismeretségből ritkán szokott komolyan kapcsolat kialakulni, pont azért, mert még nincs igazán lezárva a múlt.

Összegyűjtöttük az ilyen viszonyok előnyeit és hátrányait, amely alapján Te is eldöntheted, hogy megéri-e Neked, vagy inkább vársz.

Előny: Szórakoztató

Izgalmas első randik, szuper programok, és akár egy estés kalandok minden kötöttség nélkül, mi ez, ha nem tömény szórakozás. Egy romjaiban heverő szívnek nincs másra szüksége, csak egy kis önbizalomnövelő társra, aki kedves vele, és felvidítja.

Hátrány: A vonzalom tünékeny

Természetes, hogy adott pillanatban úgy érzed, ez a futó kaland sokkal jobb, mint a kapcsolatod az exeddel valaha is volt. Mire a szakításig eljutottatok már lényegében egy légtérben sem szerettetek lenni. Ez a levegőváltozás most üde színfolt az életedben. Ugyanakkor, ha a rózsaszín köd felszáll az orrod elől, észreveszed majd az új partnered hibáit is, és hamar kiábrándulhatsz belőle.

Előny: Könnyebbé teszi a váltást

Egy hosszú párkapcsolat (akár házasság) után nagyon idegen érzés újra a szingliség. Ilyenkor jól jön egy átmeneti partner, aki átsegít az új életedbe. Rájössz majd, hogy milyen az élet mással, másként. A szakítás előtt nyilván félelmetesnek tűnhetett számodra, hogy milyen lehet egyedül, de most, hogy túl vagy rajta, és van melletted valaki, aki támogat, minden sokkal könnyebben megy.

Hátrány: Csak átmeneti szórakozást nyújt

Lehetetlenség egy hosszabb kapcsolat összes jó és rossz emlékét, érzelmi kötődését egyik pillanatról a másikra magunk mögött hagyni. Egy futó kaland jó lehet arra, hogy pár hétig ne kelljen ezekkel a lelki folyamatokkal foglalkoznod, és elterelje a figyelmedet a belső bánatodról. De egy idő után senki nem ússza meg ezt a fajta munkát, hogy meggyászolja, és lezárja a múltat magában, helyre tegye a sérelmeit, és csak a jóra tudjon emlékezni.

Ez is érdekelhet! - Hogyan érd el, hogy ne csak egy futó kaland legyél?

Előny: Lehetőséget ad arra, hogy rájöjj, mire is vágysz

A legjobb módja annak, hogy kitaláld mit is szeretnél az élettől, ha próbálkozol. Aztán elbuksz, és újra próbálkozol. Azt már tudod, hogy az exedet nem akarod, de ettől még nem lesz meg a teljes képed a leendő, tökéletes párkapcsolatodról. Ha elmész néhány randevúra, megismerkedsz más és más személyiségű jelöltekkel, akkor szépen lassan körvonalazódhat benned, hogy kit és mit vársz.

Hátrány: Még nem vagy túl teljesen a volt partnereden

Talán látni sem bírnád már az exed, és lehet, hogy nagyon megbántottnak érzed magad, de ez még nem jelenti azt, hogy túl vagy rajta teljesen, vagy hogy elfelejtettél volna minden szépet, amit együtt éltetek át. Előfordulhat, hogy azon kapod magad, amint a múlton merengsz, és mintha minden megszépülne a gondolataidban. Ahhoz, hogy újra kialakíthass egy igazi kapcsolatot valaki más oldalán, fontos és elengedhetetlen, hogy meggyászold, ami elmúlt, és igazán elengedd.

Egy ilyen futó kaland mindig komplikált. De sokat segíthet rajta, ha Te és az új partnered is azonos módon gondoltok rá. Fontos itt is a kommunikációs és az előre lefektetett szabályok. Mondd el, hogy mit érzel, mire számíthat tőled, és akkor őt sem fogja csalódás érni.