Rácsos párnafánk
Hozzávalók kb. 30 darabhoz
-30 dkg liszt
-1 csipet só
-1 púpos tk. sütőpor
-4 dkg porcukor
-1 csomag vaníliás cukor
-1 kisebb tojás
-2 dl tejföl
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, és összegyúrjuk. Lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Éles késsel téglalapokat (kb. 7 x 5 cm-es) vágunk belőle. Közepükön, párhuzamosan 2 helyen bevágjuk a téglalapokat, és kissé széthúzkodjuk.
Bő forró olajba először a lisztes felével felfelé behelyezzük a fánkokat. Szép pirosra sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Kiszedjük, és papírtörlőn hagyjuk kissé lecsepegni. Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva