Rácsos párnafánk
2023-05-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 30 darabhoz

-30 dkg liszt

-1 csipet só

-1 púpos tk. sütőpor

-4 dkg porcukor

-1 csomag vaníliás cukor

-1 kisebb tojás

-2 dl tejföl

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, és összegyúrjuk. Lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Éles késsel téglalapokat (kb. 7 x 5 cm-es) vágunk belőle. Közepükön, párhuzamosan 2 helyen bevágjuk a téglalapokat, és kissé széthúzkodjuk.

Bő forró olajba először a lisztes felével felfelé behelyezzük a fánkokat. Szép pirosra sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Kiszedjük, és papírtörlőn hagyjuk kissé lecsepegni. Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.

Munka: kb. 35 perc

Fogyasztható: kb. 35 perc múlva