Első találkozó a párod szüleivel? – 4 tanács a sikerhez
2021-08-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy kiegyensúlyozott és boldog párkapcsolat komoly elköteleződést igényel mindkét fél részéről. Egy ilyen kötelék viszont már nem csupán két embert érint, hatással lesz a környezetükben élőkre, családtagokra, barátokra. Minden pár életében meghatározó mérföldkő, amikor bemutatják egymást a szüleiknek. Egy ilyen eseményt általában hosszas idegeskedés és stressz előz meg, hiszen mindenki szeretne jó első benyomást kelteni a partnere családja előtt.

Szerencsére nem kell mindent a vakszerencsére bíznod, tippjeink segítségével előre felkészülhetsz a találkozóra, hogy ott már magabiztos és megnyerő lehess!

Megfelelő öltözék

Nem mindegy, hogy mit viselsz az első találkozón. A tervezett helyszíntől és programtól függően válassz megfelelő, inkább konzervatív és semleges öltözéket. Ha nem vagy biztos benne, akkor jó ötlet lehet kikérni a párod véleményét is, hiszen ő ismeri őket a legjobban, így pontosan tudja, hogy mi az, amit a családja nem néz jó szemmel. Ugyanakkor mindenképpen olyat válassz, amiben kényelmesen érzed magad, hiszen eléggé feszélyezni fog maga a szituáció, legalább a ruhád miatt ne kelljen feszengened. Egy szolid smink és egy-két visszafogott ékszer biztosan nem fog hivalkodónak tűnni. Csak maradj természetes.

Apró részletek

Azzal biztosan nem lősz mellé, ha kicsit kifaggatod a partnered a szüleiről. Mit szeretnek, mi a kedvenc időtöltésük, milyenek az étkezési szokásaik, vagy akár tájékozódhatsz a vallási nézeteikről is. Legyél mindvégig kedves és mosolygós, érkezz pontosan. Ha esetleg valamiért mégis késnél, akkor jelezd nekik, mert még mindig jobb így, mint utólag magyarázkodni. Ezzel ugyanis megmutatod, hogy értékeled az idejüket, és nem csupán egy komolytalan kalandor vagy a gyerekük életében. Másrészt felelősségteljesnek és megbízhatónak tűnsz majd a szemükben.

Ezt is olvasd el! - 5 tanács, hogy mit tegyél, ha a párod szülei nem kedvelnek?

Ajándék

Szakértők azt javasolják, hogy sose érkezz üres kézzel. Egy jelképes ajándék, egy virág vagy egy üveg bor pont elég. De amíg a szó elszáll, és a találkozó véget ér, az ajándék ott marad, emlékül. Ezen a ponton megint csak érdemes kikérned a párod véleményét arról, hogy szerinte minek örülnének a szülei.

Kérdések

Egy ilyen találkozón valószínűleg Te kerülsz majd kérdések kereszttüzébe, de azért legyen Neked is a tarsolyodban néhány előre megfogalmazott kérdés, amellyel a beszélgetés folytonosságát fenntarthatod. Ha az otthonukban látogatod meg őket, akkor vacsora után ajánld fel segítségedet az asztal leszedésében vagy a mosogatásban, hogy lássák milyen kedves és figyelmes ember vagy.

A fenti ötletek nem igényelnek óriási energiaráfordítást, mégis hatékonyak és célravezetőek. A lényeg a részletekben rejlik, és abban, hogy készülj fel előre, amennyire csak lehet. Ha természetes és kedves maradsz, akkor nagy baj nem történhet!