3+1 tudományos szabály arról, milyen színkombinációk mutatnak együtt a legjobban
2021-08-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Függetlenül attól, hogy az előző este választod ki a másnapra alkalmas öltözéket, vagy az úgynevezett "last minute" lányok táborát erősíted és a meeting előtt egy órával elmélkedsz, az élet nagy dolgai mellett az aznapi szettedről, egy dolog biztos, maga az öltözék kiválasztásánál az egyik legmeghatározóbb lépés a színek összehangolása.

Ez a feladat sokunknak viszonylag egyszerűnek és természetesnek tűnik, hiszen legtöbben tisztában vagyunk azzal, milyen színkombinációk mutatnak jól együtt, viszont azt kevesen tudjuk, hogy miért.

Tudományos tényeken alapul, minden a színkerék köré épül. De mi is az a színkerék?

Tulajdonképp a színkerék árnyalatok szférikus spektruma, amelyet a természetes, lineáris színrendszer (piros, narancssárga, sárga, zöld, kék, indigó, ibolya) alkalmazásával hoztak létre, és mindkét vége összekapcsolódik a hurok létrehozásához.

A különböző színek kombinációi különböző módon működnek, de ebben a cikkben a négy leggyakoribbat mutatjuk meg!

1. Analóg

Ha a színkeréken egymás mellett helyet foglaló árnyalatokat használunk együtt, akkor egy "analóg" kombinációt hozunk létre. Ezek enyhén szembe tűnő, lágy és kifinomult párosításoknak minősülnek, mivel természetes módon illeszkednek egymáshoz.

 

2. Kiegészítő

Közvetlen kontrasztban, egy másik járható út a színek viselésére és az öltözék feldobására, ha a kiegészítő árnyalatokat is használjuk, amelyek ironikus módon egymással szemben helyezkednek el a színkeréken.

Sárgák és bíborok, kékek és narancsok, zöldek és vörösek ... kétségtelenül meglepő párosítások, de használatukkal mellélőni nem lehet.

Kim Kardashian és Chrissy Teigen mindketten elkötelezett rajongói az előbb felsorolt árnyalatok egyesítésének.

 

3. Monokróm

A "monokróm" kifejezés valójában egyéni színt jelöl. Az egyszínű öltözködés népszerűbb, mint valaha, hiszen ugyanazon színárnyalat enyhén változó árnyalatainak a kombinációja hihetetlenül releváns ebben a szezonban. Próbáld ki.

 

+1 Szürkeárnyalat

A klasszikus színárnyalat - azaz valójában teljesen "színtelen" - a fekete-fehér időtlen és semleges, anélkül, hogy unalmas lenne.

A minták és a textúrák keverése a legjobb módja annak, hogy ezek a visszafogott és letisztult árnyalatok modernek és szórakoztatóak legyenek.Forrás: Glamouronline