5 tanács, hogy mit tegyél, ha a párod szülei nem kedvelnek?
2019-12-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A lány megismerkedik egy fiúval. Szerelembe esnek. Minden jól alakul. aztán a lány találkozik a fiú szüleivel és a világ összeomlik.

Ha számodra is ismerős a fenti történet, akkor bizonyára tudod, hogy mennyire nehéz kezelni egy ilyen visszás helyzetet. Egyik pillanatban még a felhők felett röpködsz, de a következőben már gyötör a tudat, hogy a szerelmed szülei nem akarnak elfogadni, és ez rányomja a bélyegét nemcsak a lelkedre, hanem a kapcsolatodra is.

De mit tehetsz ebben az esetben, hogyan fordíthatsz jó irányba egy ilyen kényes szituációt? Fogadd meg az alábbi 5 tanácsot!

1. Ne bízd a véletlenre!

A párod szülei sosem fognak megváltozni. Felnőtt emberek, akiknek megvan a saját véleményük a világról és a többi emberről. A meglévő, sok év alatt kialakult szokásaik szerint élnek, és ezt a fiuk, vagy lányuk új szerelme kedvéért nem cserélik le. Így sajnos a két szép szemed miatt nem fognak szeretni Téged sem, de sokat tehetsz azért, hogy megfelelő kommunikációval már az első perctől kezdve, pozitív benyomást kelts bennük. Hidd el, sokkal békésebb és kellemesebb családi összejövetelekre számíthatsz a későbbiekben, ha az elején odafigyelsz.

Ezt is olvasd el! Mit tegyél, ha nem bírod a párod szüleit?

2. Ismerd meg őket!

Minden ember más, a partnered szülei is biztosan különböznek a Te családodtól. Az első találkozások alkalmával csak csendben figyelj. Sőt már hamarabb, a párod segítségével, próbáld minél jobban megismerni őket, a szokásaikat, a viselkedésüket. Így, még ha nem is tudsz mindennel azonosulni, Neked is könnyebb lesz beilleszkedni az új közegbe. Legyél toleráns, már csak a párod kedvéért is. És lehetőleg ne adj rá okot a szülőknek, ami miatt még kevésbé kedvelhetnek.

3. Ne vedd a véleményüket túlságosan magadra!

Tudjuk, hogy nem könnyű, sőt talán lehetetlennek tűnik. De ha ezt az egyszerű tanácsot megfogadod, akkor elérheted, hogy ez a helyzet ne pecsételje meg végérvényesen a kapcsolatod sorsát. Fogd fel úgy, mintha csak üzlet lenne, és ez a megállapodás most nem jött össze. Lépj túl rajta.

4. Ne kérd a párodtól, hogy válasszon!

A partneredet sose állítsd a szülei és magad közé. Ne sértegesd a családját, és azt se engedd, hogy az érzelmeid eluralkodjanak rajtad. Próbálj meg valamilyen kompromisszumos megoldást keresni, és folyamatosan emlékezz rá, hogy a párod és Te egy csapatban játszotok. Sokkal könnyebb lesz helytállnod a szülők előtt, ha azt látják, hogy erős és szilárd a kapcsolatod a fiukkal, vagy lányukkal.

5.  A családi vitáktól maradj távol!

Gyakran megesik, hogy egy hosszabb ideje tartó családi viszálykodás közepébe csöppen az új partner. Ilyen helyzetben sose engedd, hogy Téged kérjenek fel döntőbírónak, mert biztosan nem jössz ki majd jól a dologból, bármely fél javára is döntesz. Ez az ő ügyük, nem rólad szól, nem Neked kell elrendezni.

mit-tegyel-ha-a-parod-szulei-nem-kedvelnek