Élet a szakítás után – 8 fázis az újrakezdésig – 6. Barátok és támogató közeg
2023-11-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Egy szakítás mindannyiunk életében meghatározó történés, olyannyira, hogy van, aki akár élete végéig magán cipeli a terheit. De nem kell ennek így lennie, hiszen bármennyire is szomorú esemény, bármennyire is tud fájni, az élet nem áll meg, és a boldogság lehetősége mindenki számára nyitva áll. Számodra is. Persze ehhez 8 fázison kell átesned, és megtanulni minden szakaszban a leckét, hogy a végén valóban készen állhass valami újra.

A gyógyulási folyamat első fázisairól korábbi cikkeinkben olvashattál, folytatjuk sorozatunkat a következő lépéssel.


A hatodik fázis a szakítás utáni gyógyulási folyamatban a barátok és támogató közeg fontosságát hangsúlyozza. Miután átestél a sokk, fájdalom, harag, frusztráció és önazonosság megtalálása fázisain, fontos, hogy vedd körül magad olyan emberekkel, akik támogatnak ezen az úton.

Ebben a fázisban kezdesz megnyílni a barátok és család felé. Ők azok, akik sokat segíthetnek a gyógyulásban, és mindig megértő szívvel állnak melléd, amikor szükséged van rájuk.

Az ilyen támogatás nemcsak az érzelmi fájdalmat enyhítheti, hanem az elszigetelődés és magány érzését is csökkenti. A barátok és a támogató közeg fontos azért is, mert segítenek abban, hogy a szakítás negatívan befolyásolja az önértékelésünket.

Ebben a fázisban lehetőséged van új emberekkel is ismerkedni vagy régi barátokkal erősíteni a kapcsolatot. Az új barátságok és a társaság új energiát és pozitív érzéseket hozhatnak az életedbe, ami segít a gyógyulás irányába haladni.

Fontos azonban tudatosan kiválogatni, hogy kikkel osztod meg érzéseidet. A támogató közegnek pozitívnak és építőnek kell lennie, és nem lehet célja visszahúzni Téged vagy a múltbeli sebeidet újra felszakítani.

Ebben a fázisban nemcsak a barátok és család fontosak, hanem maga a segítségkérés is. Egy terapeuta vagy tanácsadó segíthet az érzelmi terhek kezelésében, és olyan eszközöket adhat, amelyekkel hatékonyabban tudod kezelni a szakítás okozta fájdalmat, megerősödj és felkészülj a jövőbeni új kapcsolatokra.