Élet a szakítás után – 8 fázis az újrakezdésig – 5. Az önazonosság megtalálása
2023-10-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Egy szakítás mindannyiunk életében meghatározó történés, olyannyira, hogy van, aki akár élete végéig magán cipeli a terheit. De nem kell ennek így lennie, hiszen bármennyire is szomorú esemény, bármennyire is tud fájni, az élet nem áll meg, és a boldogság lehetősége mindenki számára nyitva áll. Számodra is. Persze ehhez 8 fázison kell átesned, és megtanulni minden szakaszban a leckét, hogy a végén valóban készen állhass valami újra.

A gyógyulási folyamat első fázisairól korábbi cikkeinkben olvashattál, folytatjuk sorozatunkat a következő lépéssel.

Az ötödik fázis a szakítás utáni gyógyulási folyamatban az önazonosság megtalálása és megerősítése. Miután átestél a sokk, fájdalom, harag és elfogadás szakaszokon, eljön a pillanat, amikor újra visszatalálsz önmagadhoz és újraépíted az önbizalmadat.

A kezdeti zavartság és kétségbeesés helyét átveszi az az érzés, hogy az élet a történtek után sem állt meg, menni kell előre, küzdeni, most már egyedül.

Itt az ideje, hogy végre csak magadra, a saját céljaidra helyezd át a fókuszt, fogalmazd meg, hogy melyek a Te vágyaid, amelyek a legfontosabbak számodra az életben. Keress új hobbikat, új kihívásokat, amelyek segítenek lekötni a figyelmed, és abban is, hogy javítsd az önértékelésedet. Ráadásul az új érdeklődés új ismeretségeket, és új barátokat is hozhat, amely tovább emeli az önbizalmadat.

Az önbizalom és az önbecsülés újraépítése kulcsfontosságú, mert ezek az erények hozzájárulnak ahhoz, hogy képes legyél újra egy boldog és egészséges párkapcsolatot kialakítani.

Az önbizalom és önazonosság fázisa lassan előmozdít az új kapcsolatok felé vezető úton. De ezért folyamatosan tenned is kell. Törekedned kell a fejlődésre, új célok kitűzésére, és megtenni az első lépést a hozzájuk vezető úton. Csak így találhatsz rá a valódi boldogságra.